Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Obert La Placeta inicia el curs amb més places

El Centre Obert La Placeta, en funcionament des 2002, acaba d'iniciar un nou curs que acollirà un total de 60 nens i nenes, 20 places més que l'any passat, per tal d'acollir als alumnes del Centre Obert Els Molins, inclòs al Projecte d'Intervenció Integral al Barri de Can Mas, finalitzat el passat mes de juny.
Des del dia 8 d'octubre, els infants i les seves famílies participen en una programació d'activitats amb una base pedagògica, socialitzadora, cultural i creativa que es concreta en forma d'activitats, tallers, sortides i, fins i tot, colònies. Aquest mateix dia al local de la Placeta es va fer la presentació oficial del curs als pares i mares, amb l'assistència també dels educadors del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament i els mateixos educadors i educadores del centre obert.

Serveis socioeducatius municipals

Els centres oberts són espais socioeducatius que realitzen una tasca preventiva i educativa en l'infant. Aquesta tasca serveix per donar suport, estimular i potenciar l'estructuració i el desenvolupament de la seva personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i d'esbarjo, i compensar les deficiències socioeducatives que puguin patir.

Aquest espai, que depèn del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet, atén diàriament un total de 60 infants d'edats compreses entre 3 i 12 anys en horari de 17 a 19 hores i seguint el mateix calendari que les escoles. Els educadors socials de Serveis Socials són els encarregats de gestionar l'espai.

Així, es responsabilitzen de la derivació i inscripció dels infants i s'ocupen de coordinar les escoles amb les famílies i els monitors i monitores que atendran els nens per tal de garantir una atenció i un treball integrals. La gestió implica assegurar el bon funcionament del centre obert i, més enllà de vetllar per temes d'infraestructura o material, els educadors acompanyen als monitors durant tot el procés anual gràcies a les reunions de coordinació quinzenals. D'altra banda, aquests educadors també es fan càrrec del seguiment individualitzat de cada família per garantir la millora i progrés de cada infant.

F.R.

Foto.
- El Centre Obert La Placeta el curs passat.