Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els usuaris valoren per sobre del 8 els serveis de la Biblioteca Municipal

La regidora de Cultura, Rosa Martín, acompanyada pel coordinador del PMC, Albert Obrero i la directora de la Biblioteca, Roser Pecanins, van exposar, el passat dia 8 d'octubre en roda de premsa, els principals resultats de l'estudi de satisfacció que la Diputació de Barcelona realitza cada quatre anys sobre el servei de les biblioteques públiques. A Ripollet, la nota global ha estat d'un 8,1, superant en dues dècimes la de 2008.
De les valoracions extretes de les 400 entrevistes realitzades a usuaris de l'equipament majors de 14 anys, la regidora va destacar algunes d'elles com ara el 8,6 en neteja i el 8,5 en el tracte del personal de l'equipament. Aquest darrer aspecte va ser destacat per Martín, qui va agrair al personal de la Biblioteca la seva tasca i dedicació.

Quant a d'altres aspectes ben valorats, els usuaris destaquen el fons bibliogràfic, l'ordre i l'organització, la tranquil·litat o la zona infantil. Pel que fa als serveis més utilitzats, el préstec és el més utilitzat, valorat amb un 8,5. Quants als hàbits d'ús, es desprèn d'aquesta enquesta que un 66% dels usuaris van per oci i un 26% per estudi. En aquest aspecte, la directora de la Biblioteca, Roser Pecanins, es va mostrar molt satisfeta i va explicar que la sala d'estudi ha ajudat molt a que els estudiants no vinguin en horari normal i ha contribuït a diversificar el tipus d'usuaris. Pecanins també va explicar que, tot i els bons resultats, continuaran treballant per millorar el servei, les instal·lacions, així com el fons bibliogràfic.

El coordinador del PMC, Albert Obrero, va destacar, per la seva part, l'alt compromís de l'equip humà de la Biblioteca i va explicar que la valoració rebuda està per sobre la mitjana de comparatives d'altres municipis. El coordinador també va comentar que l'objectiu és que la Biblioteca reculli totes aquelles accions locals que fan referència a la cultura escrita i va avançar la possible constitució d'una comissió municipal de lectura.

Els resultats d'aquesta enquesta es faran públics, mitjançant la col·locació de cartells explicatius a l'equipament.

Foto 1: La regidora de Cultura, Rosa Martín (al centre), durant la roda de premsa.
Foto2: La directora de la Biblioteca, Roser Pecanins.
 
R.H.