Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença l'Agenda de Tardor amb la pedalada pel canvi climàtic

El passat diumenge 30 de setembre es van iniciar els actes de l'Agenda de Tardor, que un any més han programat la Regidoria de Medi Ambient i la Casa Natura. Més de 90 persones es van aplegar a la Casa Natura per participar en la pedalada contra el canvi climàtic, durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a nivell europeu. També diumenge es va realitzar una nova activitat al parc dels Pinetons, que va consistir en un itinerari d'observació de fauna.
Quant a la pedalada, igual que l'any passat, aquest acte ha estat organitzat conjuntament amb la Regidoria d'Esports i la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil i els clubs ciclistes de Ripollet (Club ciclista Gonzalvo i Club Ciclista Ripollet), i es va emmarcar en el programa d'actes de les Festes de la Tardor. La pedalada, que va sortir sobre les 11 de la Casa Natura, va fer un recorregut pels voltants del municipi fins l'Escola Tiana, on l'Associació de Veïns de Can Tiana Pont Vell va oferir una botifarrada popular i el sorteig d'alguns obsequis.

Enguany, aquesta activitat ha estat complementada per l'itinerari d'observació de fauna al parc dels Pinetons, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, dintre del programa 'Activitats als parcs rius i platges metropolitanes'.
L'activitat, impartida per l'Agrupació Ripollet Natura i Faumed, va comptar amb la participació d'una dotzena de persones, famílies amb nens i nenes d'un a vuit anys, i va consistir en un taller per fabricar menjadores d'ocells que van quedar instal·lades als arbres del parc i en una caminada guiada per conèixer quines són les principals espècies que visiten el parc. Tot i les abundants pluges del dia anterior l'activitat es va desenvolupar amb normalitat.

La propera activitat de l'Agenda de Tardor tindrà lloc el proper 11 de novembre al parc dels Pinetons i serà un taller de Fongs i Bolets, d'11 a 13h. L'activitat es desenvoluparà a la zona de plantacions d'oliveres propera a les barbacoes i requereix inscripció prèvia a: casadenatura@gmail.com o al telèfon 93.586.58.56. Recordem que l'activitat és gratuïta, però les places són limitades.

R.H.