Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La CRAC porta a Ripollet una selecció de fotografies dels fotoperiodistes Brangulí

Un any més, i coincidint amb el seu aniversari, la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) ha organitzat una exposició, que en aquest cas compta amb la col·laboració de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta de 'Cambra Fosca 1936-1946. Imatges de Catalunya dels fotoperiodistes Brangulí', que es podrà visitar del 2 al 18 d'octubre a la sala 1 del Centre Cultural.
La mostra inclou una selecció de 83 imatges dels fotoperiodistes barcelonins Brangulí (pare i fills) datades entre el 1936 al 1946. La selecció d'aquestes fotografies del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya s'ha realitzat per diversos motius. El primer és donar a conèixer un material sobre la guerra que es va salvar de ser confiscat quan el 1939 les autoritats franquistes van fer lliurar totes les fotografies fetes durant el conflicte.

En segon lloc, perquè la data límit de l'exposició coincideix amb la derrota del feixisme mundial i la condemna del règim del general Franco per part de Nacions Unides. I finalment, també, perquè l'etapa seleccionada coincideix amb el període durant el qual els Brangulí van treballar plegats, que acaba quan mor el pare l'any 1945. L'exposició s'inaugurarà dilluns, 1 d'octubre,a dos quarts de 8 del vespre.

R.H.