Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple del 12 de febrer de 2003

L'Ajuntament de Ripollet va aprovar la supressió de l'impost d'activitats econòmiques (IAE), en compliment de la nova Llei d'hisendes locals. Tot i la postura contrària de la majoria de grups municipals a l'ordre del Govern de l'Estat, aquest canvi va haver de ser acceptat per imperatiu legal. La regidora d’Hisenda, Immaculada Viera, va explicar que, malgrat la pèrdua d'aquesta important font de finançament, l'acord entre l’Estat i la Federació de Municipis garanteix que els municipis de més de 10.000 habitants rebin una compensació, pel que la pressió fiscal ciutadana no quedarà afectada. Aquest punt va comptar amb el suport del grup socialista, la negativa d'EUIA i l'abstenció de la resta.
Un altre punt de l'ordre del dia va ser l’aprovació de la modificació del Pla general metropolità al sector de l’avinguda del riu Ripoll sobre l'alineació de les zones industrials i els espais verds. Van votar-hi a favor el PSC, PP i CiU, mentre que EUiA i COP-ERC van fer-ho en contra. D'altra banda, també es va aprovar el préstec d’inversions i subvencions del tipus d’interès, amb els vot favorable del PSC, en contra del PP i l'abstenció d'EUiA, COP-ERC i CiU.
Però el punt de més debat van ser les mocions: la petició per part del COP-ERC perquè es retirés la querella contra Vallès Net i la de CiU on es demanava la retirada de la querella contra el president de CDC, Joan Fandos. Malgrat que tots els grups van coincidir en l'abús de la via judicial en el confrontament polític, les dues mocions van ser desestimades. La primera amb el vot contrari socialista, l'abstenció de CiU i el vot positiu del COP-ERC, PP i EUiA. Quant a la moció en defensa a Fandos, també va ser desestimada. Els resultats de la votació van ser: abstenció del PSC, a favor CiU, PP i COP-ERC i EUiA en contra. Tampoc va prosperar l'altra moció proposada pel COP-ERC, que tractava sobre la Sanitat Pública. PSC, PP i CiU van votar en contra i COP-ERC i EUiA ho van fer a favor.