Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EMA Publicacions edita diversos materials sobre la riuada de 1962

L'editorial ripolletenca ha publicat Les veus de la tragèdia. La riuada de 1962 a Montcada i Reixac, un volum inclòs a la col·lecció El fil de la memòria. El llibre-DVD inclou un documental d'una hora de durada amb testimonis de la riuada i un llibret de 72 pàgines que analitza els fets i les seves conseqüències. A més, EMA Publicacions ha realitzat entre d'altres materials relacionats amb el 50è aniversari de les riuades, l'exposició 'La riuada de 1962 vista pels diaris de l'època', que es podrà visitar durant les Festes de la Tardor.
Les veus de la tragèdia. La riuada de 1962 a Montcada i Reixac és un nou treball d'investigació, fruït de la col·laboració d'EMA Publicacions amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac i Montcada Comunicació. Aquesta col·laboració inicia un nou període en les activitats de l'editorial ripolletenca, que vol obrir la seva col·lecció d'història local a altres municipis.

El llibre es distribuirà en els punts habituals de venda dels llibres d'EMA Publicacions a Ripollet, els quioscos locals, però, durant els mesos de setembre i octubre, les persones de Ripollet que reservin el seu exemplar a través del correu electrònic info@emapubli.com o al telèfon 93 580 38 00 el rebran a casa seva sense càrrecs addicionals. El preu de venda és de 15 euros.

Exposició durant les Festes de la Tardor
A banda del nou volum de la col·lecció El fil de la memòria, EMA Publicacions ha realitzat altres treballs vinculats a la commemoració del 50è aniversari de la riuada. Així, del 28 al 30 de setembre, i en el marc de les Festes de la Tardor, presentarà l'exposició 'La riuada de 1962 vista pels diaris de l'època'. La mostra recull diferents exemplars de diaris editats durant els dies posteriors a la riuada, on es pot observar com les notícies sobre la catàstrofe van anar dirigides ràpidament a parlar del suport del govern franquista als afectats, especialment a la indústria, i com es va obviar molt aviat les referències a les víctimes, sense donar altres raons per a la catàstrofe que la gran quantitat d'aigua caiguda durant la nit.

A més a més, EMA Publicacions ha estat l'encarregada del disseny del cartell-programa 'La nit tràgica', editat per sis ajuntaments de la comarca i on es recullen les activitats organitzades per a commemorar aquest 50è aniversari. La imatge principal del cartell és una fotografia del fotoperiodista Carlos Pérez de Rozas.

R.H.