Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les CAV rebutgen el projecte de Barcelona World

Les Candidatures Alternatives del Vallès, entre elles el COP-CpR, que ja van rebutjar l'Eurovegas, també s'oposen ara al projecte de Barcelona World que es vol construir a Tarragona, per ser una "proposta continuista de l'anterior projecte, amb les mateixes problemàtiques i conseqüències".
Segons les CAV, l'anunci per part de la Generalitat de Catalunya de crear un nou macro complex turístic al camp de Tarragona, "obre la porta a un projecte igual de dolent pel territori, l'economia, el medi ambient i la classe treballadora del país" que l'Eurovegas. Les CAV s'han mostrat preocupades per "l'aposta en el model caducat, obsolet i insostenible de l'especulació immobiliària i el turisme de masses, tenint en compte que un projecte amb casinos i joc, comporta problemes de blanqueig de diners, tràfic de persones i corrupció i activitats il·legals i delictives".

Per a les CAV, els dos projectes es basen en el mateix model de país i de territori i creuen que caldria apostar "per l'educació, la investigació, la innovació, la sostenibilitat, l'ecologia, la proximitat i el producte local" i no "per aquells que ens han portat fins a aquesta situació" de crisi. Així, les Candidatures Alternatives del Vallès s'oposen "a qualsevol agressió al territori i a tota aquella iniciativa que promogui la continuïtat d'un model econòmic i social completament insostenible i injust".

R.H.