Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 500 alumnes comencen el seu cicle escolar aquest setembre

Aquest mes de setembre, 522 estudiants començaran P3 als centres públics i concertats del municipi. Una de les novetats és que l'escola Enric Tatché comptarà amb una aula més. El nou curs comença marcat per les retallades als mestres i l'augment d'alumnes per aula. Pel que fa a l'ESO, l'INS Can Mas ha eliminat la quarta aula que s'havia ofertat. En total, 316 alumnes començaran també aquest setembre la Secundària Obligatòria.
Augment de Ràtios

Enguany, la Generalitat de Catalunya ha incrementat el nombre d'alumnes per aula. Així, a P3 a tots els centres públics i concertats, llevat de Pinetons i una aula de l'Escursell augmenten a 27 alumnes. La resta de cursos: P4 i P5 passa a 28, 1r a 29 i la resta a 28, sempre que hi hagi hagut alguna sol·licitud d'inscripció en període ordinari. Quant als centres concertats, tots pugen a 28, encara que no hi hagi sol·licituds. Respecte 1r d'ESO, els centres públics i concertats augmenten fins a 34 alumnes per aula. A la resta de cursos l'augment serà fins a 30 als centres públics i 33 a 2n, 3r i 4rt d'ESO dels centres concertats.

Altres estudis
D'altra banda, l'Escola d'Adults ha rebut per al proper curs 268 preinscripcions per als cursos de llengua, accés a ensenyaments superiors, informàtica i formació musical i 557 per a nous ensenyaments. Iniciaran el curs acadèmic el dia 19 de setembre.

Pla Educatiu Local

L'Ajuntament, amb el suport de la Diputació, ha iniciat aquest any l'elaboració del Pla educatiu municipal, Ripollet Educa. Durant els propers 2 mesos (set-oct) es redactarà el primer esborrany del Pla, que es presentarà de cara al mes de novembre. L'objectiu del Pla és fer el mapa de les polítiques educatives locals i proposar una reorganització, definir els àmbits d'actuació per als propers anys, optimitzar recursos i potenciar el treball en xarxa.

Dies festius als centres educatius

2 de novembre, 2012 (Pont de Tots Sants)
7 de desembre, 2012 (Pont de la Constitució)
11 de febrer, 2013
17 de maig, 2013

F.R.