Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tota la informació personal de salut a un click

Els ciutadans que tinguin una certificació digital de la seva identitat ja poden consultar a través d'internet la seva carpeta personal de salut. Es tracta d'un espai digital segur que permet al ciutadà accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits, amb l'objectiu d'afavorir la corresponsabilitat i la participació dels ciutadans en la prevenció i cura de la seva pròpia salut.
Què hi trobaré a la CPS?
· Conté dades del vostre historial clínic: dades del vostre equip de salut, informes clínics, diagnòstics, medicació activa, vacunes.
· També permet connectar-se amb l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya i amb altres entitats relacionades amb la seva salut.
· Progressivament s'aniran incorporant altres funcionalitats que permetin la interacció i la transacció amb el Sistema de Salut, i es podrà personalitzar l'aplicació amb continguts específics segons els interessos personals.

Quins avantatges té la Carpeta Personal de Salut?
Els avantatges que pot aportar la Carpeta Personal de Salut són, entre d'altres:
· Disposar de la informació clínica personal, ordenada i classificada en un espai digital sense la necessitat d'haver de guardar informes i documents en paper a la llar.
· Tenir-la accessible des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, entrant senzillament a una pàgina web amb total seguretat i confidencialitat.
· Poder facilitar aquesta informació a d'altres professionals.

Què s'ha de fer si s'hi vol tenir accès?
Cal tenir la Targeta Sanitària Individual (TSI) i disposar d'un certificat digital oficial, per tal de preservar la confidencialitat, la seguretat i la identitat de qui està consultant les dades. Aquest certificat el podreu obtenir en els Centres d'Atenció Primària del vostre municipi o bé en dependències municipals, es tramita en el moment i us el faran arribar a la vostra adreça electrònica. Amb les dades del certificat ja podreu accedir a la vostra Carpeta Personal de Salut (CPS).
En cas de què disposeu de DNI electrònic o bé una T-Cat (targeta de l'Agència Catalana de Certificació), hi podreu accedir directament, sempre i quan disposeu d'un lector.

Què fer en cas de dubtes o problemes?
Si teniu dubtes o problemes amb els certificats oficials, heu de recórrer a les agències o delegacions emissores:
· En el cas del DNI electrònic: www.dnielectronico.es
· En el cas de l'idCAT: www.idcat.cat
· Si teniu dubtes o problemes amb la Carpeta Personal de Salut, us podeu adreçar a: Sanitat Respon: 902 111 444
Pàgina Web: www.gencat.cat/salut/carpeta/

R.H.