Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Grans i petits descobreixen jugant l'ecosistema del parc dels Pinetons

El passat diumenge, 22 de juliol, una vintena de persones, famílies amb fills dels 2 fins als 15 anys, van participar en una activitat de descoberta de l'ecosistema del parc dels Pinetons, a través de jocs divertits i de molt moviment. Es tracta d'una altra de les activitats del cicle que s'està desenvolupant al parc dels Pinetons des de principis d'any i que està organitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Ripollet en col·laboració amb l'Agrupació Ripollet Natura. Els assistents van passar un matí molt divertit, segons van reflectir en les seves valoracions, compartint una estona de joc en família, i en la que van aprendre un munt de conceptes relacionats amb el coneixement de l'entorn i el funcionament de l'ecosistema al parc. Entre d'altres, hi havia jocs de tocar i descobrir tot el que la natura del parc dels Pinetons ens ofereix, un altre que simulava amb una teranyina feta amb cordills entre els participants, les complexes relacions tròfiques que es donen entre els components de l'ecosistema del parc, un altre de córrer i agafar, que reflectia la lluita que té lloc a la natura del parc, quan els animals busquen els recursos que necessiten per subsistir, i com les persones la podem complicar encara més amb les nostres actituds poc respectuoses.

La propera activitat d'aquest cicle, pertany també al cicle d'activitats de tardor als parcs, rius i platges metropolitanes, que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i que porta una activitat cada diumenge als parcs Metropolitans. L'activitat del Parc dels Pinetons serà el diumenge 30 de setembre a les 11 del matí, a la zona propera als jocs infantils, i consistirà en un taller de menjadores d'ocells i la seva posterior instal·lació, acompanyada d'un petit itinerari d'observació.

Aquesta activitat comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet, l'Agrupació Ripollet Natura i Faumed. Cal inscripció prèvia i les places seran limitades. Per a més informació i inscripcions (15 dies abans) cal posar-se en contacte amb activmuseuciencies@bcn.cat o al telèfon: 93.256.22.20.

R.H.