Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enllestides la major part de les obres dels Plans d'Ocupació

Segons ha explicat aquest dilluns, 16 de juliol, el president delegat del Patronat Municipal d'Ocupació, Ferran Tornel, ja han finalitzat la major part de les actuacions previstes als Plans d'Ocupació 2012, portats a terme pel PMO amb la col·laboració de la Brigada Municipal. Han estat més d'una quarantena d'actuacions, per les quals s'ha contractat a 41 persones en atur. Hores d'ara, només resten finalitzar els treballs de l'aparcament públic gratuït de Can Mas i la illeta al carrer Berguedà amb Canigó. La roda de premsa s'ha realitzat al parc dels Mestres, totalment remodelat, per ser aquesta l'obra més visible de les realitzades enguany i que, segons Tornel, ha estat molt ben rebuda pels ciutadans. El regidor d'Ocupació ha explicat que l'obra més costosa de les portades a terme ha estat l'aparcament de Can Mas, a punt de finalitzar, amb un pressupost de més de 240.000 euros, gairebé la meitat del pressupost total. Les que ha presentat més dificultat, però, han estat les actuacions als carrers, especialment el pintat de la senyalització horitzontal.

Quant als treballs a escoles, carrers i parcs, s'han realitzat actuacions a les escoles Escursell, Tatché i Gassó i Vidal; s'han reparat voreres a diversos punts del municipi, com el carrer de Josep de Viure i Rambla dels Pinetons; s'han reparat bancs i s'ha reordenat l'aparcament a d'altres punts, com l'avinguda del Mediterrani.

Pel que fa a espais i edificis públics, dins els Plans d'Ocupació s'han fet millores als locals de les AV de Can Clos, Sant Andreu i Maragall, a la zona dels pisos del sindicat, al carrer d'Isabel la Catòlica amb General Prim, a l'aparcament de la Xemeneia, al parc Rizal, al pati de la Parròquia de Sant Esteve, a l'edifici de protecció civil, al Casal d'Avis i a l'OAC. També s'han construït diverses illetes, com les fetes al carrer dels Afores, Balmes amb Maragall i la que està a punt de finalitzar, a Berguedà amb Canigó.

Tot i que els plans d'ocupació han arribat al seu fi, el regidor ha explicat que el Patronat Municipal d'Ocupació continuarà fins a final d'any realitzant treballs de manteniment a carrers i edificis públics, donat que tenen una partida de 100.000 per a això. També ha anunciat l'inici de nous programes i contractes de cara a l'octubre.

R.H.