Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'endega el programa 'Dona't oportunitats' per a dones en atur

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat i el Patronat Municipal d'Ocupació han iniciat aquest mes de juliol un nou projecte, per tal de millorar la ocupabilitat de les dones. Aquest va dirigit a dones, amb i sense qualificació, entre els 20 i 55 anys, per tal que millorin les seves estratègies i habilitats a l'hora de buscar i trobar feina. Les dones que hi estiguin interessades es poden dirigir als equipaments del PMO, al Club de la Feina o a la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.
La iniciativa la van presentar dilluns, 9 de juliol, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria del Mar Viera i el president-delegat del PMO, Ferran Tornel. El projecte està en aquests moments en la fase de captació de dones per a realitzar-lo i té previst realitzar la part formativa durant els mesos d'octubre i novembre.

Es tracta d'itineraris totalment personalitzats a les necessitats i qualitats de cada una de les participants i té, com a darrer objectiu, crear una xarxa de suport entre les dones que hi participin. Viera va explicar que, segons les estadístiques amb les que compten, les dones són el sector de població més desfavorit en quan a les dades d'atur i que és per aquest motiu que han elaborat aquesta proposta.

Una novetat d'aquest projecte és que va dirigit tant a dones amb qualificació com sense, ja que, segons Maria del Mar Viera, "sovint ens trobem que les dones amb una titulació es queden fora de la convocatòria de molts cursos i iniciatives com aquesta". Els itineraris compten amb dos mòduls, un d'orientació i l'altre de millora d'habilitats personals dirigits a una vintena d'alumnes, que seleccionaran els equips tècnics dels dos departaments, d'un total de 300.

Per la seva part, Ferran Tornel va destacar que aquest projecte no significarà cap despesa extra per l'Ajuntament ja que es realitzarà amb els mitjans amb que compta actualment el PMO. També va voler destacar que "des del PMO, estem treballant per sectors de població, atenent a aquells que tenen més dificultat. Darrerament presentàvem una iniciativa per als joves i ara ens volem centrar en les dones". Segons van informar, properament, s'atendrà als aturats majors de 45 anys. Finalment, Tornel també va voler destacar que "la feina que s'està fent ara és d'analisi, coneixem perfectament els perfils de les persones que participen en aquest projectes i si surt alguna oportunitat, en alguna empresa, sabem quin es el perfil de treballador que podem oferir. És més lent, però efectiu".

F.R.

Foto:
- Maria del Mar Viera i Ferran Tornel.