Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mancomunitat signa amb Càritas un conveni per la Mediació Hipotecària

La presidenta de torn de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac, Carme Carmona, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per posar en marxa el Servei de Mediació Hipotecària que atendrà als ciutadans dels tres municipis. L'Oficina de Mediació Hipotecària estarà ubicada a l'espai de la Mancomunitat, a la seu de Creu Roja i atendrà al públic dos dies per setmana.
El nou servei oferirà suport a les famílies del tres municipis, Ripollet, Cerdayola i Montcada, que es troben en situació de greu dificultat en el pagament dels habitatges i que corren risc de desnonament. Amb el conveni s'establirà un marc estable de relació entre la Mancomunitat i el Servei de Mediació de l'Habitatge de Càritas per tal d'unir esforços i reforçar els sistemes de mediació entre les famílies i les entitats financeres.

S'hi podran adreçar les persones amb problemes de pagament de les hipoteques i en risc de ser desnonades. Aquestes seran ateses per un professional, que estudiarà el cas i en farà una proposta d'actuació. El Servei de Mediació en Habitatge recollirà, valorarà, i farà la mediació i interlocució amb les entitats financeres i farà el seguiment fins arribar a la solució més adequada.

El conveni també estableix que Càritas Diocesana de Barcelona i la Mancomunitat de Cerdanyola, Ripollet i Montcada treballin conjuntament quan calgui cercar un pis en règim de lloguer social per a les persones que perdin el seu habitatge. Càritas també concedirà ajuts econòmics puntuals, en els casos que ho consideri oportú. A més de mediar en els casos d'impagaments d'hipoteques, el Servei també actua en nom d'aquelles persones que estan en risc de perdre el seu habitatge perquè no poden fer front als lloguers. L'objectiu últim del Servei és evitar que la pèrdua de l'habitatge acabi abocant les persones a l'exclusió social i que tothom pugui tenir opcions de tenir un lloc on viure dignament.

Treballaran en aquest servei 32 voluntaris i voluntàries, professionals de diversos perfils, entre els quals destaquen: extreballladors d'entitats bancàries, advocats experts en temes d'habitatge, economistes, arquitectes que realitzen activitats de recerca i valoració de lloguer social, entre d'altres.

F.R.