Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'aecc de Ripollet recorda que cal protegir-se del sol

La Junta Local de l'aecc de Ripollet, amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet, ha endegat una campanya per conscienciar a la població de la importància d'adquirir hàbits de protecció solar per prevenir els riscos que comporta una exposició solar imprudent. Amb aquest objectiu, el proper diumenge 8 de juliol, a partir de les 10 h, els voluntaris de la Junta Local de l'aecc estaran presents en una taula informativa sobre protecció solar a la piscina municipal.
Els voluntaris lliuraran als banyistes material sobre la campanya de sensibilització solar organitzada per l'aecc i mostres de crema solar. L'acció s'emmarcarà dins la jornada "Mulla't per l'esclerosi" organitzada per la piscina municipal del Ripollet.

Una altra de les accions organitzades per la Junta Local de l'aecc de Ripollet durant el mes de juliol consisteix en el lliurament de material de prevenció del càncer de pell amb recomanacions per tenir una pell sana i també de mostres de crema solar al Casal d'Estiu de l'Esplai l'Estel i a la Farmàcia Boquet (C/de la Lluna, 6).

L'aecc de Ripollet recomana a tots als habitants de Ripollet que, especialment durant les vacances, es protegeixin adequadament del sol i, als pares, que no descuidin la protecció solar dels seus fills.

Estudis de l'aecc sobre protecció solar
Segons l'estudi de l'Observatori del Càncer aecc, 'Comportaments de protecció solar i percepció del risc de càncer de pell en la població espanyola', presentat el juny de 2011, i del OncoBarómetro en la part dedicada a 'Percepció i coneixement de factors de risc de càncer', el 73% dels espanyols vincula el sol amb el càncer de pell però el 43% el pren de manera inadequada. A més, a partir dels 10 anys el 35% dels pares comencen a descuidar la protecció solar dels seus fills i els joves entre 16 i 24 anys són els més exposats al sol i els que menys mesures de protecció adopten. No obstant això, és en les edats més primerenques on s'ha de tenir més precaució amb el sol ja que la pell és més sensible als seus efectes nocius i guarda aquesta informació per al futur.

L'aecc crea Superprotector per a smartphone
En el marc de la campanya de conscienciació solar de l'aecc, l'Associació ha creat Superprotector, una aplicació gratuïta per smartphone que té per finalitat que els nens de 10 a 13 anys es conscienciïn d'una manera molt divertida. Superprotector és un entretingut joc que permetrà als seus usuaris divertir-se mentre aprenen i interioritzen hàbits de protecció solar que els permetrà reduir el risc de desenvolupar un càncer de pell en l'edat adulta.

R.H.