Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mig centenar de persones gaudeixen de l'astronomia al parc dels Pinetons

El passat divendres, 29 de juny, es va celebrar una nova activitat inclosa al programa que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Ripollet, amb la col·laboració de l'Agrupació Ripollet Natura. En aquesta ocasió es tractava d'una observació astronòmica guiada pels experts de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, que va comptar amb l'assistència de més de 50 persones. Les places, com en d'altres ocasions, s'havien exhaurit en molt poc temps, havent una llista d'espera de més de 30 persones. L'activitat va consistir en el visionat d'una projecció i l'observació de cossos celestes.
L'activitat, adreçada a grans i petits, va iniciar-se amb una projecció a la Casa Natura sobre el sistema solars i algunes curiositats sobre els seus planetes i satèl·lits. Mentrestant, a l'altra aula de la Casa Natura es desenvolupava un taller per als més petits, on van conèixer i construir la constel·lació del seu horòscop.

Acabada aquesta primera part, tots els assistents es van traslladar al parc dels Pinetons, on van passar una bona estona observant, gràcies als telescopis de l'Agrupació Astronòmica, els cossos celestes que s'apreciaven perfectament en el cel del parc, donades les òptimes condicions meteorològiques. Des de la Casa Natura han explicat que tothom va gaudir d'una bona estona, en la que es van poder observar perfectament les valls i cràters de la Lluna, Saturn, Mart, i algunes constel·lacions. A més, l'organització ha volgut agrair especialment la presència d'Àngel Cerezo, veí de Ripollet i molt aficionat a l'astronomia, que va assistir a l'activitat aportant els seus coneixements i posant a disposició de tothom el seu telescopi.

Jocs al parc
La propera activitat d'aquest cicle tindrà lloc el proper 22 de juliol, a partir de les 11.30 hores, a la zona de jocs infantils del parc dels Pinetons. Consistirà en una sessió de jocs divertits i de molt moviment, que podran comptar amb la participació de tota la família, i amb els que es coneixeran moltes de les relacions que es donen entre els éssers vius del parc. Recordem que aquestes activitats requereixen d'inscripció prèvia, de manera imprescindible, i que les places són limitades. Per a més informació i inscripcions cal posar-se en contacte amb la Casa Natura, 93 586 58 56 o bé a casadenatura@gmail.com, de 9.30 a 14.00 h.

R.H.