Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació lliura a l'Ajuntament un acurat estudi sobre el campanar de l'església

El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, va visitar Ripollet aquest dilluns, 2 de juliol, per lliurar a l'alcalde, Juan Parralejo, l'Estudi previ de projecte de restauració del campanar nou de l'església parroquial de Sant Esteve. Es tracta d'una diagnosi acurada de la situació actual d'aquest campanar modernista, així com d'un pla director que recull totes les actuacions necessàries per a la seva rehabilitació, el que comportaria un cost total del voltant del milió d'euros.
L'alcalde, que va agrair la feina feta, va explicar que, donada la situació econòmica, intentaran portar a terme l'obra en petits projectes i buscant subvencions per cadascun d'ells a les diferents administracions, sense descartar l'aportació del Bisbat, que és el propietari del campanar. El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, per la seva part, es va mostrar satisfet de poder lliurar aquest estudi, assegurant que la Diputació intenta "relacionar el patrimoni arquitectònic amb el turisme de qualitat", tot ajudant l'economia i el comerç del municipi.

Problemes estructurals
La diagnosi realitzada ha detectat lesions estructurals al campanar, així com entrades d'aigua i coloms, falta de manteniment i mesures de seguretat i deficiències en les instal·lacions. L'edifici consta de planta baixa, més 5 plantes i la coberta. Quant a les actuacions del Pla director, a partir del qual s'haurà de fer el projecte de restauració, destaca la construcció d'una escala de cargol per accedir al campanar, contemplada al projecte original però que mai s'havia arribat a fer. Així ho ha planificat l'arquitecte d'aquest estudi, Josep Torres i Argullol.

La Diputació pagarà altres obres al municipi
D'altra banda, durant la roda de premsa, l'alcalde va aprofitar per avançar que aviat s'iniciaran les obres de l'ampliació del carril bici entre el poliesportiu i Barberà, amb un cost de 100.000 euros i finançat íntegrament per la Diputació. A més, l'Ajuntament ha proposat un acord a la Diputació per tal que aquesta assumeixi els 250.000 euros de la construcció de la rotonda a la carretera de Masrrampinyo, a canvi que el consistori assumeixi la titularitat dels carrers de Sant Jaume i Calvari, que encara consten com a carretera, tot i ser vies urbanes que manté des de fa anys l'Ajuntament. Una proposta que ha estat vista amb bons ulls per Villagrasa, qui ha explicat que "té molt sentit comú" i servirà per "posar ordre i moblar bé la casa".

R.H.