Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal rep les aportacions de la Generalitat per a beques i serveis socials

El Ple del Consell Comarcal va aprovar el passat 14 de juny el finançament del transport escolar i els ajuts de menjador provinents de la Generalitat pel curs 2011-2012, així com el conveni pel qual rebrà 2,5 milions d'euros per al finançament dels serveis socials. Pel que fa a les partides per a les competències que l'ens comarcal té delegades en educació -transport escolar i ajuts de menjador- aquestes arriben de la Generalitat de Catalunya, amb un import total de 8.371.879,66 euros per al curs 2011-2012, i de la Diputació de Barcelona, amb 1.954.000 euros per al transport escolar no obligatori. Segons ha informat el Consell Comarcal, aquest ajut puntual i extraordinari de la Diputació de Barcelona "compensa la manca d'arribada dels recursos necessaris per al servei que haurien de provenir de la Generalitat de Catalunya".

Serveis Socials
Durant el Ple, el Consell Comarcal també va aprovar la signatura del contracte programa 2012-2015 amb la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat. El contracte preveu una aportació per l'any 2012 de 2.440.354,66 euros per fer front a les competències que l'ens comarcal té delegades, com ara la gestió dels serveis socials bàsics als municipis de menys de 20.000 habitants de l'Àrea Bàsica, així com el Servei d'Atenció Domiciliaria, els Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència, el suport a la dependència o el transport adaptat, entre d'altres.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix suport als ajuntaments i treballa per a la unificació de criteris d'actuació en la prestació dels serveis socials bàsics, gestionant l'Àrea Bàsica de Serveis Socials. Aquesta està integrada per 12 municipis menors de 20.000 habitants, amb una població total de 88.000 habitants. A més, el Consell Comarcal gestiona els Equips d'Atenció a la infància i a l'adolescència per menors desemparats i en alt risc social i les seves famílies de tota la comarca menys de Terrassa i Sabadell, que compten amb equips propis.

R.H.