Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal valora el primer any de mandat de la legislatura 2011-2015

Com ja ve sent habitual, els portaveus dels dos grups de govern, Rosa Martin (PSC) i Xavier Peñarando (CiU), acompanyats de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, van trobar-se amb els mitjans de comunicació per valorar el primer any de mandat de la nova legislatura. Els dos partits han coincidit en assegurar que són "un govern sòlid, en un any difícil" que, en paraules del propi alcalde, confirmades posteriorment per Peñarando, "som dos partits diferents, que ens uneix la voluntat de treballar per Ripollet".
Quan a la crisi, Parralejo va destacar que aquest principi d'any, "ha estat el més difícil de la meva història com alcalde". L'alcalde va declarar que "és injust que el nostre municipi, el segon menys endeutat per sobre de 20.000 habitants, l'obliguin a contractar un crèdit per pagar proveïdors, quan la Generalitat encara ens deu 3,5 milions d'euros". "La gestió econòmica és la base per fer una bona gestió política", assegurava l'alcalde.

En la línia que es van marcar els dos grups en la signatura del Pla d'Acció Municipal, "l'ajust i l'estímul per l'ocupació", l'alcalde va explicar als mitjans que "ja des de l'any 2008 estem fent una política econòmica de contenció que ens ha permès resistir en moments tan difícils com aquest". A més, segons explicava l'alcalde, l'Ajuntament s'ha trobat amb problemes nous com ara els desnonaments o que ha augmentant l'ús dels equipaments municipals, degut a la crisi. "això fa que haguem de fer un millor manteniment, per exemple dels equipaments esportius o culturals", deia Parralejo.

Respecte a la contenció, l'alcalde va recordar alguns dels punts del pressupost municipal, com ara la congelació de la plantilla municipal, l'amortització de places, la renegociació de convenis amb empreses externes que fan serveis a l'Ajuntament o la reducció o eliminació de partides de menys prioritat, com ara protocol o les assignacions als grups polítics. Segons l'alcalde "s'ha reduït en tot allò que no té una incidència directe en el ciutadà, per exemple s'han reduït les hores de neteja a l'Ajuntament, però a les escoles no".

Parralejo també va recordar la introducció de la Tarificació Social, per als serveis que presta l'Ajuntament, no obligatoris, "per poder mantenir tots els serveis que es donen i fer una redistribució més justa i solidària, ja que el ciutadà paga segons els seus ingressos i mai per sobre del 40% del cost del servei".

Relació amb l'oposició

Respecte a la relació amb els altres partits del Ple, l'alcalde va destacar que l'aparició d'un nou grup, en aquest cas ICV-EUiA, "sempre dóna més pluralitat al debat". "Enguany ens hem reunit moltes vegades amb l'oposició i hem actuat amb total transparència", explicava Parralejo en relació aquest punt. L'alcalde però es va mostrar decebut amb els regidors d'Iniciativa ja que "tot i que la seva arribada ens va generar moltes expectatives, estem una mica decebuts, per la seva manca de propostes i de participació". A tall d'exemple, Parralejo va assegurar que de les 11 reunions del Consell d'Administració del PMO, els representants ICV-EUiA només han participat en dues. Respecte a la resta de grups, l'alcalde va demanar coherència al PP sobre" a les propostes que fan al Ple i les que el seu partit fa al govern de l'Estat" i al Compromís per Ripollet els va agrair la feina i totes les propostes presentades i va exposar que "Del compromís ens separa una qüestió ideològica: la seva posició d'insubmissió, que nosaltres no podem assumir".

Projectes de futur
De cara al futur, Peñarando va exposar que està en marxa la remodelació dels vestuaris del PAME, el solàrium i d'altres millores en equipaments municipals. Per la seva part l'alcalde va assegurar que s'està treballant per fer inversió ens els propers anys al municipi, com ara la rotonda a l'entrada de Ripollet per Masrampinyo, el carril bici fins a Barberà o d'altres obres ja finalitzades com el carrer de Sant Jaume o el parc del Primer de Maig.

F.R.