Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els afectats per les participacions preferents s'organitzen en una plataforma

Després de la primera trobada celebrada el passat 27 de maig al Centre Cultural, que va comptar amb la partició de més de 200 persones, els afectats per les participacions preferents a Ripollet han iniciat els passos per a la creació d'una plataforma d'afectats i per organitzar accions de protesta contra les entitats bancàries. El grup preveu realitzar una nova xerrada informativa el proper 27 de juny, al Teatre Auditori de Ripollet.
Abans, però, volen recollir les opinions, queixes i dubtes dels veïns amb la intenció de donar explicacions concretes i ajustades sobre aquest problema que afecta un milió de persones de tot l'Estat i centenars de veïns de Ripollet. Per aquesta raó, s'obrirà una oficina en el Centre Cultural els dimarts 12 i 19 de juny, de 18.30 a 20 hores i els dimecres 13 i 20 de juny i els dijous 14 i 21 de juny, d'11 a 13 hores. També s'instal·larà una urna en la recepció del Centre Cultural per tal de recollir les preguntes anònimes dels veïns i poder-les respondre en la reunió del 27 de juny.

La intenció de la plataforma és donar tanta informació actualitzada com sigui possible i, també, decidir les actuacions de protesta a realitzar a Ripollet per tal de pressionar les entitats bancàries que es neguen a retornar els diners estalviats.

Els afectats per les participacions preferents i altres productes bancaris d'alt risc són petits estalviadors, la majoria gent gran, que van contractar aquests productes sense conèixer les característiques reals del risc. Segons van explicar alguns d'ells en la reunió del 27 de maig, van invertir els seus estalvis allà on els recomanaven les direccions de les seves oficines de confiança desconeixent, gairebé en tots els casos, que eren productes dels quals no estava garantida la recuperació completa del capital i fent-los creure que era una inversió segura.

R.H.