Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller d'observació de plantes al parc dels Pinetons

El passat diumenge, 20 de maig, va tenir lloc una nova activitat del cicle que es duu a terme al parc dels Pinetons, organitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Ripollet, en col·laboració amb l'Agrupació Ripollet Natura. L'objectiu era fomentar la sensibilització del públic envers la natura del parc dels Pinetons, integrat a la Xarxa de Parcs Metropolitans. Aquesta nova activitat ha estat un taller de plantació de llavors autòctones de plantes aromàtiques, en el que els assistents van poder conèixer algunes de les seves aplicacions, diferents aspectes sobre el cicle de vida dels vegetals i la seva utilitat en les zones verdes dels entorns urbans.
Posteriorment i amb material de reciclatge, es va procedir a l'elaboració de llibretes de camp amb les pautes necessàries per a que totes les famílies poguessin fer el seguiment a casa seva del creixement dels exemplars sembrats. Aquesta activitat anava adreçada al públic familiar amb infants de totes les edats i requeria inscripció prèvia. Es van cobrir totes les places del taller i hi van assistir totes les famílies inscrites, un total de 30 persones, que van poder gaudir de totes les propostes, tot i que finalment el taller es va desenvolupar a la Casa Natura per no haver d'anul·lar-la per la pluja.

La propera activitat d'aquest cicle tindrà lloc el proper 29 de juny a les 21.30 h i serà un taller d'astronomia, dirigit per l'Associació Astronòmica de Sabadell. Actualment té totes les places exhaurides i una llista d'espera. La següent serà el 22 de juliol a les 11.30 a la zona propera als jocs infantils i consistirà en una sessió de jocs de descoberta de l'ecosistema del parc, en la que es podrà participar en família, amb nens i nenes de 6 a 12 anys.

F.R.