Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguiment majoritari a Ripollet de la vaga per l'ensenyament públic

La jornada de vaga estatal de l'ensenyament públic, convocada pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPECP-SPS, FETE-UGT i CGT en contra de les retallades que els diferents governs estan aplicant en matèria d'educació, està tenint un ampli seguiment a Ripollet. La major part d'escoles públiques, instituts i llars d'infants, mantenen els serveis mínims i amb la presència de molt pocs o cap alumne.
Cap centre està fent aquest dimarts classe amb normalitat, donada la manca de mestres i/o alumnes. El seguiment del personal docent ha estat total a l'escola Anselm Clavé, Els Pinetons, Escursell, Tatché i Tiana, així com a les llars d'infants municipals, on només hi havia serveis mínims. Pel que fa als instituts, el seguiment ha estat desigual, amb pocs professors al Palau Ausit i a l'Insitut Lluís Companys. Els centres on menys seguiment està tenint la vaga són l'Escola Ginesta, on han fet vaga 9 persones de 37; així com l'Institut Can Mas, on han secundat la vaga 12 mestres de 48.

Quant al nombre d'alumnes que avui ha assistit als centres educatius, aquest ha estat molt baix. Fins i tot, hi ha hagut escoles on no hi havia cap alumne, com ara Els Pinetons, el Tatché o l'Escursell.

L'augment del nombre d'alumnes per aula, de les hores lectives dels mestres o la no substitució de les baixes fin el 6è dia són algunes de les mesures per les quals avui protesta la comunitat educativa. També critiquen la reducció d'ajuts a les escoles bressol, el tancament de centres, la reducció de beques i ajusts, l'aturada de cicles formatius i la imposició de noves taxes per a formació professional, entre d'altres aspectes.

R.H.