Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estudiants d'Enginyeria de la Universitat d'Angers visiten Ripollet

El passat dimecres, 16 de maig, una quarantena d'alumnes de la facultat d'enginyeria de la Universitat francesa d'Angers van visitar Ripollet, per tal de realitzar una visita a les intal·lacions de l'empresa Sintermetal. En acabar la visita, els universitaris van ser rebuts a la Sala de Plens de l'Ajuntament, per la primera tinent d'alcalde, Rosa Martín, i el president-delegat del Patronat Municipal d'Ocupació, Ferran Tornel. Els estudiants també han visitat les instal·lacions de SEAT, AGBAR, el Sincrotró i l'Institut Politècnic de Sabadell.
Durant la seva visita a l'empresa Sintermetal, els estudiants de la Universitat d'Angers van ser rebuts pel Director General de la companyia, Michael Gnann. Gnann va manifestar el seu agraïment per l'interès en els processos de fabricació de components sinteritzats per a automoció que desenvolupa Sintermetal per als clients europeus i, en bona part, per a marques franceses.

Tot seguit, els estudiants van efectuar una visita completa a les instal.lacions de la planta, obtenint dels executius de la companyia una completa informació sobre la trajectòria de l'empresa i, en particular, sobre el procés de pulvimetalúrgia que s'hi efectua. En paraules de Gnann "la nostra és una empresa que ha dut a terme una important optimització i reestructuració en els darrers anys per poder superar la crisi que travessa el sector". Sintermetal ha signat un acord amb el grup indi Samvardhana Motherson, la qual cosa permetrà desenvolupar a Ripollet la tecnologia del sinteritzat al nivell més avançat i realitzar inversions per a l'elaboració de nous productes. El mes d'octubre de 2013 Sintermetal posarà en marxa una nova planta de fabricació a l'Índia, amb l'objectiu de treballar a Europa i Àsia i adquirir una dimensió més global.

Durant la seva postarior visita a l'Ajuntament, el president-delegat del Patronat Municipal d'Ocupació, Ferran Tornel, els va adreçar unes paraules als visitants francesos, agraint el seu interès pel nostre municipi i per visitar una de les empreses més punteres del sector de l'automoció, com és Sintermetal. Igualment, va destacar la tasca que realitza l'Ajuntament en la formació i la promoció de l'ocupació.

R.H.