Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Víctimes del Feixisme insisteix en l'homenatge als dos primers alcaldes democràtics

La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme (COMFIV) de Ripollet ha iniciat una campanya per denunciar que ja han passat 3 anys des que l'entitat va fer la proposta a l'Ajuntament de dedicar dos espais als dos primers alcaldes democràtics, sense que encara hagin rebut cap resposta definitiva ni satisfactòria per part del govern municipal. Víctimes del Feixisme, a més, estudia la possibilitat de presentar una denúncia a organismes superiors de l'administració pública.
Les converses amb l'Ajuntament es van iniciar l'abril de 2009, quan la Comissió va proposar dedicar dos carrers de la vila als dos primers alcaldes democràtics, en Magí Girbau i Baqués, i en Josep Ros i Prats. Proposta que va ser rebutjada i que la Comissió va reformular a petició de l'Ajuntament, demanant dedicar dos espais diferenciats pels dos alcaldes. El gener de 2012 va tenir lloc la darrera reunió entre ambdues parts, segons afirma la Comissió, on es va acordar que la proposta seria treballada un cop estigués constituïda la nova Comissió d'Honors i Distincions de Ripollet. Des d'aleshores no han rebut cap resposta ni convocatòria, fet que ha motivat aquesta campanya, segons la COMFIV.

Foto: Acte d'entrega de la sol·licitud, el maig de 2010, que va comptar amb la presència de Miquel Querol, nét de Magí Girbau, i Antoni Ros, fill de Josep Ros.

R.H.