Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Bus Alícia visita Ripollet

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial d'Acció per a la Salut, el 28 de maig, durant els mesos de maig i juny la Regidoria de Polítiques d'Igualtat celebrarà el Cicle Dona i Salut, en el qual hi participen les Regidories de Serveis Socials, Educació, Joventut, Polítiques d'Igualtat i Salut Pública, així com el Patronat d'Esports i la Biblioteca Pública de Ripollet. Aquest any el cicle està destinat a la promoció de l'alimentació saludable i l'activitat física. La primera activitat es l'arribada de Bus Alícia, que restarà aparcat al parc del riu Ripoll els dies 2, 3, 4 i 5 de maig de 2012 i obrirà al públic en general, de 10.30 a 14 hores i de 15 a 19.30 hores.

El Bus Alícia és un projecte itinerant de l'Obra Social de CatalunyaCaixa en col·laboració amb la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), constituït per una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics. El seu objectiu és informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa els ciutadans de tota edat i condició sobre una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d'acord amb l'entorn.

El Bus Alícia disposa d'un espai expositiu d'uns 50 m², accessible també per a persones amb mobilitat reduïda. Integra un àmbit expositiu dotat de recursos audiovisuals i multimèdia on, de manera rigorosa, lúdica i interactiva, s'explica i s'interpel·la els visitants sobre la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments. Així mateix, el Bus Alícia és una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia.

S'oferiran visites guiades a l'exposició per a una comprensió més profunda dels continguts. Tant la visita lliure com la guiada a la unitat mòbil són gratuïtes. El Bus Alícia ofereix també una sèrie de tallers de 45-60 minuts de durada -que cal concertar prèviament- impartits per monitors especialitzats, nutricionistes, tecnòlegs d'aliments i cuiners experts vinculats directament a la Fundació Alícia.

Tallers
Tallers familiars
S'hi ensenyen mitjans pràctics per poder elaborar menús equilibrats i apetitosos per a cada dia de la setmana. 5 euros/adult i 3 euros/nen.

Dijous 3 de Maig a les 17.30h
  • Taller de Producte Les persones interessades s'han de posar en contacte amb el Departament de Salut Pública el més aviat possible per poder gestionar l'organització dels tallers (telf. 93 504 60 07).

Dissabte 5 de Maig a les 11.00h.
  • Tallers de cuina per a persones amb restriccions alimentàries concretes: especialment dedicats a ells, les seves famílies, els qui els cuiden i el personal sanitari. 10 euros/persona.
  • Tallers temàtics de cuina, tradició i productes: varien segons el lloc i l'època de l'any, utilitzant aliments de proximitat, de temporada i autòctons de cada regió. 10 euros/persona.