Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou Cicle Dones i Salut sobre alimentació i activitat física

El 28 de maig és el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones. És per aquest motiu que la Regidoria de Polítiques d'Igualtat vol donar continuïtat al Cicle Dones i Salut, amb una sèrie d'activitats relacionades amb l'alimentació i l'activitat física. L'objectiu de combatre el sedentarisme i promoure un estil de vida saludable, actiu i amb bons hàbits alimentaris per millorar la qualitat de vida de les dones i la ciutadania en general.

El programa d'activitats ha estat organitzat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, conjuntament amb les Regidories de Salut Pública, Serveis Socials i Gent Gran, Educació i Joventut. També hi col·laboren el Patronat Municipal d'Esports i la Biblioteca Municipal. Es tracta així d'un programa transversal, amb la idea que la salut de les dones s'ha de treballar de manera interdisciplinària.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

AUTOBÚS DE LA BONA ALIMENTACIÓ
Data: del 2 al 5 de maig de 2012
Horari: matins de 10'30 a 14h i de 15 a 19'30h
Lloc: Parc del Riu Ripoll
Descripció: Unitat mòbil de ciència i cuina de l'obra social CatalunyaCaixa i la Fundació Alícia. L'autobús està condicionat amb diversos elements de reflexió sobre com es pot millorar la vida a través de l'alimentació. Està obert a la població per visitar-lo i/o es poden concertar hores per fer tallers:
Tallers escolars: 3 euros/infant
Tallers familiars: 5 euros/persona adulta i 3 euros/infant
Tallers de cuina per a persones amb restriccions alimentàries: 10 euros/persona
Tallers temàtics de cuina, tradició i productes:10 euros/persona
Organitzat per la Regidoria de Salut Pública

RUTA SALUDABLE PER A GENT GRAN
Data: dijous dies 10, 17 i 24 de maig del 2012
Horari: de 10 a 12h
Lloc: Sortida del Casal de Cultura
Descripció: Rutes "Fem Salut" que formen part del programa d'activitats Gent gran, gent activa que organitza la Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran. Esdevenen 3 rutes saludables per Ripollet. Estan obertes a tota la població. Totes les sol·licituds per participar en aquestes rutes es troba a Serveis Socials, al C/La Salut, 1. De dilluns a divendres de 8'30h a 14h. Telèfon: 93 504 60 07.
Organitzat per les Regidories de Serveis Socials i Gent Gran

CUINA SENSE PARES NI MARES
Data: Dilluns 14 de maig de 2012
Horari: de 18 a 20h
Lloc: Cuina del Centre Cultural
Descripció: Aquests tallers, s'adrecen a joves a partir de 14 anys, amb l'objectiu d'introduir-los en el món culinari i donar-los a conèixer el web "cuinasensepares.cat" destinat a fomentar una alimentació saludable entre els i les joves. En aquest recurs trobaran un recull de receptes pensades per a les seves necessitats, així com també la possibilitat de poder participar en una xarxa social orientada al foment d'hàbits alimentaris saludables. Amb la Col·laboració de la Diputació de Barcelona.
Organitzat per les Regidories de Salut Pública i Joventut.

TALLER DE PREVENCIÓ CARDIOVASCULAR:

15 de maig, de 9:30 a 13:30 Horari: de 9'30 a 13'30
Lloc: Mercat (vestíbul del mercat)
Descripció: Espai obert a la ciutadania, per analitzar la pressió i el colesterol de les ciutadanes i ciutadans de Ripollet, que estiguin interessats en conèixer-ho.
A càrrec d'infermeres dels CAP's de Ripollet
Organitzat per la Regidoria de Salut Pública

L'ALIMENTACIÓ DURANT L'EMBARÀS
Data:16 de maig de 2012
Horari: a les 18h
Lloc: Sala d'actes del Centre Cultural
Descripció: Xerrada informativa sobre la necessitat de cuidar-se durant l'embaràs. Sobretot en l'alimentació que n'esdevé una part fonamental.
A càrrec de Mireia Llucià, llevadora del CAP II
Organitzat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

MÉS ENLLÀ DELS MACARRONS. CONCILIAR VIDA I CUINA
Data: 23 de maig
Horari: 18h
Lloc: Biblioteca pública de Ripollet
Descripció: xerrada dinàmica sobre creació d'hàbits alimentaris a la llar.
Adreçat a persones adultes i a públic amb infants a càrrec
A càrrec d'Ada Perallada, restauradora, propietària del restaurant Semproniana i escriptora. Organitzat per la Biblioteca pública de Ripollet.

GÈNERE, COS I IDEALS DE BELLESA
Data: 29 de maig de 2012
Horari: a les 18h
Lloc: Centre Cultural
Descripció: Taller per reflexionar al voltant de la incidència dels mitjans de comunicació en la percepció del nostre cos.
Promoure la reflexió sobre les conseqüències individuals i col·lectives del sistema de gènere en la construcció i percepció dels nostres cossos i els dels altres.
Prevenir problemàtiques socials com l'anorèxia, la bulímia o qualsevol malestar en relació a l'autopercepció del cos entre la població jove.
A càrrec de Interferències. Recerca i TRANSformació de Gènere
Organitzat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

TALLER D'EXPRESSIÓ CORPORAL DE CENTRES D'ENERGIA
Data: 7 de juny de 2012
Horari: 18:30h
Lloc: Centre Cultural
Descripció: Taller d'expressió corporal que viatja a través dels xacres per fomentar el coneixement amb el propi cos i la relaxació.
El Sistema de Dinàmica de Xacres o Centres de Energia és una tècnica de moviment corporal que ens duu a l' autoconeixement i l'evolució personal a partir d'un treball amb el cos i contribueix al desenvolupament integral del ésser humà. Cada Centre de Energia es relaciona amb un sector corporal i un aspecte de la persona; té la seva pròpia intel·ligència i una forma d'expressió característica.
L'objectiu d'aquesta tècnica és mobilitzar l'energia per desfer el bloquejos corporals i arribar a la salut i l'equilibri del cos, ment i esperit.
A càrrec de Joana Funes
Organitzat per les Regidories de Salut Pública i Polítiques d'Igualtat.

DURANT TOT EL MES DE MAIG. MALETÍ BIBLIOGRÀFIC
Recull bibliogràfic sobre dona, nutrició i activitat física. Per complementar el cicle. Així com una relació de bibliografia recomanada. S'ubicarà a l'espai físic de l'oficina de la Llei de Barris.
Durada: tot el mes de maig
A càrrec de: Biblioteca
Organitzat per la Biblioteca pública de Ripollet i la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

R.G.