Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 450 escolars de Ripollet passen per la Caravana d'Educació Viària

Per segon any consecutiu, la Caravana d'Educació Viària, promoguda per l'Intitut de Seguretat Viària de la Fundació Mapfre i la Federació Catalana d'Automobilisme, s'ha instal·lat al nostre municipi. Del 23 al 27 d'abril, uns 450 escolars de Ripollet d'entre 10 i 12 anys passaran pel circuit que s'han instal·lat al parc del riu Ripoll. L'activitat compta amb la col·laboració del personal de la Policia Local encarregat de l'educació viària a les escoles.
L'objectiu de la caravana és fomentar actituds responsables en relació a la seguretat viària entre escolars. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat per responsables de la Federació Catalana d'Automobilisme i de la Fundació Mapfre va visitar dijous, 26 d'abril, la Caravana d'Educació Viària. Parralejo, a més d'agraïr als organitzadors que comptin amb Ripollet per portar a terme aquesta activitat, va explicar que aquesta és una forma lúdica d'aplicar a nivell pràctic el que han aprés els alumnes durant el curs d'educació viària que imparteix la Policia Local i es va mostrar convençut que els servirà en un futur.

Oriol Soucheiron, de la Federació Catalana d'Automobilisme, va explicar, per la seva part, que la filosofia d'aquesta iniciativa és "que la formació en seguretat viària arribi als joves per a que quan siguin grans ja tinguin un aprenentatge que els faci més fàcil adaptar-se a les situacions que es trobaran". Soucheiron també va assegurar que aquesta formació no deixa de ser un àmbit on promoure el civisme i el respecte vers els altres.

La Federació Catalana d'Automobilisme i la Fundació Mapfre ofereixen cada any aquesta formació a uns 4.000 escolars de municipis d'arreu de Catalunya, als que se sumen uns altres 4.000 nens i nenes que passen pel Saló de la Infància.