Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Compromís per Ripollet defensa l'escola en català al Ple Municipal

Al proper Ple Municipal el COP-CpR presentarà dues mocions. La primera pretén aconseguir una condemna a l'agressió que va patir un grup de joves a Manresa mentre esperaven l'inici d'un concert antifeixista. D'altra banda, la segona moció es fa ressó de la proposta de la Comissió Promotora Defensem l'Escola en Català.
Sobre l'agressió de Manresa, José Maria Osuna, regidor del COP-CpR, afirma que "desgraciadament aquest tipus d'atacs feixistes són habituals al nostre país. També és habitual un cert desinterès institucional que menyspreen la gravetat dels fets. Per aquest motiu, volem que l'Ajuntament es posicioni clarament en contra dels fets, que recolzi a la família dels agredits i que posi en marxa tots els mecanismes per combatre aquest tipus de violència i pensament".

Escola en Català

Aquesta moció demana l'adhesió i col·laboració, per part del consistori, a la campanya que està duent a terme l'entitat Defensem l'Escola en Català, per establir la llengua catalana com a única llengua vehicular i d'aprenentatge del sistema educatiu a Catalunya. Aquesta campanya s'inicia per les sentències judicials que exigeixen reintroduir el castellà com a llengua vehicular i que amenacen el model lingüístic que s'ha construït des dels anys 80.

F.R.