Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fred i manca de pluja durant els mesos de febrer i març a Ripollet

Hi ha dos aspectes que l'Agrupació Ripollet Natura ha destacat de la meteorologia a Ripollet durant el període de febrer i març del 2012. El primer és l'onada de fred que, com a la resta de Catalunya, es va fer notar durant la primera quinzena del mes de febrer. Temperatures mínimes de fins a -6,1oC (a les set del matí del dia 5 de febrer, essent el rècord de temperatura mínima des de que a l'any 1994 es comencen a registrar dades meteorològiques a Ripollet) van fer que des del dia 2 fins al 15 de febrer cada dia ens llevéssim amb temperatures per sota dels 0oC.
Aquest episodi de fred va començar amb precipitació en forma de neu el dijous 2 de febrer al matí, amb gruixos de fins a 1 cm en alguns punts, però que es va fondre ràpidament. Tot i no ser habitual, periòdicament es registren petites nevades a Ripollet: l'any 2010 va ser el 8 de març, al 2006 el 28 de gener, al 2005 el 28 de febrer, al 2000 el 25 de gener... Després d'aquests dies gèlids, la temperatura va anar pujant i el dia 23 de febrer es va assolir una temperatura de 21,8 oC; al març, la temperatura més baixa del mes es va registrar el dia 7 (1,4 oC) i la més alta el dia 25 (22,3 oC).

L'Agrupació Ripollet Natura, des de l'estació meteorològica de la Casa Natura també han destacat la manca de pluja que s'està patint des de fa quatre mesos, doncs des del dia 22 de novembre i fins el dia 21 de març només s'havien recollit 9,8 l/m2 (els corresponents a la precipitació dels dies anteriors a l'onada de fred del mes de febrer). Per sort al març hi ha hagut un episodi de pluja i la precipitació del 21 i 22 de març va ajudar a remullar una mica el terra i a fer complir estadístiques: en aquests dos dies es van recollir 23,8 l/m2, els suficients per superar per poc la mitjana de pluja d'un mes de març qualsevol a Ripollet, que és de 21,5 l/m2.

F.R.