Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Ordinari del 28 de març

El passat dimecres, 28 de març, l'Ajuntament va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, que s'havia avançat un dia per no coincidir amb la vaga general. Entre els acords adoptats, destaca l'aprovació d'urgència del Pla d'ajust que el consistori havia d'aprovar abans del 31 de març en compliment del Decret Llei del govern central. Hi van votar a favor PSC, CiU i PP. Va estar en contra el CpR i s'hi va abstenir ICV-EUiA. També es van aprovar dues de les quatre mocions presentades, la d'ICV-EUiA, relativa al Dia Internacional de les dones, i la del CpR, perquè l'increment del 10% de l'IBI, obligat pel govern central, es pugui retornar als veïns més desfavorits.

1a part



2a part



Diversos punts del Ple van ser aprovats per unanimitat, com ara el nou reglament de funcionament i autogestió dels locals d'assaig i la modificació en la taxa d'ocupació de la via pública de les terrasses. En aquest darrer punt, es tractava d'augmentar fins a 4 m2 per taula, enlloc dels 2,8 m2 aprovats a les ordenances, solventant així un error de càlcul a l'hora de regularitzar aquesta taxa. A més, a proposta del Gremi d'Hostaleria, l'Ajuntament ha ampliat fins al 31 d'octubre la temporada d'estiu de les terrasses.

El Ple també va aprovar l'autorització a l'AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) per a què representi Ripollet davant la Generalitat i l'ATM a l'hora de demanar millores en matèria de transport urbà. En aquest punt, tots els grups van votar a favor, a excepció del CpR, que s'hi va abstenir. Els mateixos vots van optenir els punts 6 i 7, on es va modificar la plantilla municipal, per permetre el trasllat de la plaça d'un administratiu de l'Ajuntament al Patronat Municipal de Cultura, així com de la partida de la seva retribució.

El punt número 8 va ser l'aprovació inicial del PGM per tal d'afegir la categoria de comercial a la zona industrial que hi ha a una banda dels carrers Balmes i Sant Jaume. L'acord també va servir per fixar en 300 m2 la parcel·la mínima i en 50 metres el límit de façana que pot dedicar-se a l'activitat comercial en aquesta zona. Un punt on els dos socis de l'equip de govern, PSC i CiU, van estar a favor, mentre que els tres partits de l'oposició s'hi van abstenir.

Un altre punt aprovat va ser la cessió a Aigües Ter Llobregat de l'ús privatiu dels terrenys on hi ha instal·lat el dipòsit d'aigua construït l'any 1995 i que permet, ja de forma oficial, que l'empresa continuï fent el seu manteniment. Tots els grups van estar tots a favor, menys ICV-EUiA, que s'hi va abstenir.

Finalment es van aprovar dues de les quatre mocions presentades. En primer lloc, la moció d'ICV relativa al Dia internacional de les dones va comptar amb el suport de PSC i CpR, mentre que PP i CiU s'hi van abstenir. En segon lloc, el PP no va obtenir suport a la seva moció sobre l'atur, ja que ICV-EUiA s'hi va abstenir i la resta de grups van estar en contra. En canvi, si que va prosperar la proposta del CpR perquè l'increment del 10% de l'IBI obligat pel govern central es pugui retornar als veïns més desfavorits. Li van donar suport tots els partits, menys el PP, que s'hi va oposar. La darrera, que volia comprometre als partits a què mai s'arribés a aplicar la reforma laboral a l'Ajuntament, només va obtenir el suport d'ICV-EUiA, mentre que la resta de grups van votar en contra.

Fotos:
- el regidor del CpR, José María Osuna, defensant una de les dues mocions que va presentar els eu grup.
- vista general de la sala.
- l'equip de govern.
- el regidor d'ICV-EUiA, Valentí Nieto, defensant la moció del Dia internacional de les dones.
- el regidor del PP, Víctor Diéguez, defensant la seva moció sobre l'atur.

R.H.