Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de la meitat de les comunitats de veïns de Can Mas han fet millores el darrer any

En el darrer any de la Llei de Barris a Can Mas, l'estat de manteniment de les comunitats de veïns, la seva organització interna i les relacions que tenen entre ells els veïns han millorat respecte l'any anterior. Així ho ha determinat l'estudi que ha presentat l'empresa VINCLE, encarregada d'executar el projecte de convivència de comunitats de veïns al barri.
Així, durant el 2011 més del 50% de les comunitats han realitzat obres de millora i reforma i el 63% es troben en un estat de manteniment òptim. Els responsable del projecte han volgut destacar especialment aspectes com ara la neteja o la presència de comunitats amb extintor, entre els elements que han millorat respecte el 2010.

Quant a l'organització interna, el 76% es troba en un nivell alt i mitjà, és a dir, que es realitzen reunions de veïns periòdiques i que s'informa de manera correcta als veïns de l'escala quan s'ha de fer alguna activitat.

Finalment, sobre les relacions que tenen entre ells els veïns, el 80% de les comunitats han determinat que aquestes són entre molt bones i cordials. Els responsables de VINCLe han assegurat que després de realitzar l'estudi, el barri de Can Mas "ha iniciat importants passes cap a la millora".

Fi a la Llei de Barris
Durant la presentació de les conclusions de l'estudi, el dimarts, 27 de març, al Centre Cultural, la primera tinenta d'alcalde, Rosa Martin, responsable de l'execució del Projecte d'Interenció Integral del barri de Can Mas, va anunciar que "després de l'èxit d'aquest programa, no el podem tancar amb la Llei de barris, ja que encara queden molts aspectes que s'han de continuar millorant". Per aquest motiu, des de l'equip de coordinació del Pla, s'ha traspassat el programa de les comunitats a la Regidoria de Joventut i Ciutadania, centralitzant-lo en l'Oficina de Mediació. Per la seva part, el regidor responsable d'aquesta àrea, Rafael Gómez, va explicar que, en aquest sentit, la seva regidoria té com a objectius "millorar les relacions veïnals i aportar una nova manera de veure els problemes entre veïns, ja que d'ells també depèn el nostre benestar i augmentar la implicació veïnal".

Finalment, el mediador, Pablo Peralta, també va explicar que, des del seu àmbit "s'intentarà agafar el relleu de les activitats que s'han fet fins ara per atendre els punts dèbils que encara té el barri". Una de les activitats que es mantindrà també es el programa mensual El cel Obert, que emet Ripollet Ràdio, el 3r dijous de mes de 20 a 21 hores i en repetició, el 3r diumenge, d'11 a 12.

F.R.