Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Ordinari del 28 de març de 2012

Aquest dimecres, 28 de març, tindrà lloc la sessió ordinària del Ple Municipal, que comptarà amb onze punts a l'ordre del dia, entre els que destaca l'aprovació del reglament dels locals d'assaig, una modificació en la taxa d'ocupació de la via pública per a terrasses i quatre mocions. El Ple de març s'ha avançat un dia per acord de Junta de Portaveus, per tal de no coincidir amb la vaga general del 29 de març. La sessió, que començarà a les 19.30 h, es podrà seguir en directe per Ripollet Ràdio, al 91.3 de la FM i online.
A banda de l'aprovació inicial del reglament de funcionament i autogestió dels locals d'assaig, el Ple també haurà d'aprovar l'autorització a l'AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) per a què representi Ripollet davant la Generalitat i l'ATM a l'hora de demanar millores en matèria de transport urbà. El punt número 5 serà una modificació en la taxa municipal d'ocupació de la via pública per tauletes de cafè. Es tracta d'augmentar fins a 4 m2 per taula, enlloc dels 2,8 m2 aprovats a les ordenances, solventant així un error de càlcul a l'hora de regularitzar aquesta taxa. A més, a proposta del Gremi d'Hostaleria, l'Ajuntament vol ampliar fins al 31 d'octubre la temporada d'estiu de les terrasses.

Una modificació en la plantilla, que permet el trasllat de la plaça d'un treballador de l'Ajuntament al Patronat Municipal de Cultura, així com de la partida de la seva retribució, es proposaran als punts 6 i 7 del Ple. El punt número 8 és l'aprovació inicial del PGM per tal d'afegir la categoria de comercial a la zona industrial que hi ha a una banda dels carrers Balmes i Sant Jaume. L'objectiu, segons va explicar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa, és "revitalitzar l'activitat econòmica d'aquesta zona". L'acord també serveix per fixar en 300 m2 la parcel·la mínima i en 50 metres el límit de façana que pot dedicar-se a l'activitat comercial en aquesta zona.

Un altre punt del Ple serà la cessió a Aigües Ter Llobregat de l'ús privatiu dels terrenys on hi ha instal·lat el dipòsit d'aigua construït l'any 1995 i que permet, ja de forma oficial, que l'empresa continuï fent el seu manteniment.

Per últim, a l'apartat de mocions, s'hi debatran 4, dues d'elles presentades pel CpR sobre l'augment obligat del 10% de l'IBI i l'aplicació de la reforma laboral. També s'hi discutirà una altra, presentada per ICV-EUiA, sobre el Dia de les Dones i una darrera, del PP, sobre mesures contra l'atur.

R.H.