Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrada una Junta de Portaveus especial sobre l'aplicació dels darrers decrets del govern central

L'alcalde de Ripollet va convocar una reunió de Junta de Portaveus el passat dilluns, 19 de març, per explicar l'efecte de les darreres mesures del govern central sobre el pagament a proveïdors, l'estat de la liquidació pendent de la Generalitat i l'increment de l'IBI realitzat per Madrid. La Junta va comptar amb l'assistència de Rosa Martín, 1a tinenta d'alcalde i portaveu del PSC; Inma Viera, regidora d'Hisenda i els regidors Jose Mª Osuna (CpR), Víctor Diéguez (PP), Valentí Nieto (ICV-EUiA) i Xavier Peñarando, 2n tinent d'alcalde i portaveu de CiU.

Deute a proveïdors
Quant al pagament a proveïdors, es va informar als portaveus dels diferents grups de la certificació enviada pels serveis econòmics de l'Ajuntament al Ministeri d'Hisenda el passat dia 15 de març, tal i com estableix el Decret Llei 4/2012. Segons aquesta relació de factures, el deute de l'Ajuntament amb els seus proveïdors ascendeix, fins el 31 de desembre, a 2.621.790,99 euros. En el cas de Ripollet, l'Ajuntament està al corrent de pagament fins a mitjan octubre. Per tal de facilitar la informació als proveïdors, s'ha habilitat un espai a la web municipal perquè puguin fer les seves consultes.
El Decret també contempla que, abans del 31 de març, s'ha d'aprovar obligatòriament un pla d'ajustament, que es portarà al proper ple ordinari del mes de març. Aquest pla determinarà el pagament mitjançant un préstec a 10 anys.

Ingressos pendents
L'alcalde també va informar del conveni signat entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per avançar part del deute que té contret la Generalitat amb els ajuntaments. Encara que no està confirmat oficialment, en principi, Ripollet rebria 1.173.919 euros a partir del proper dia 20 d'abril. En aquest mateix conveni la Generalitat es compromet a liquidar la totalitat del deute amb els municipis el proper 30 de juny de 2012. 

Increment de l'IBI i facilitats de pagament

L'alcalde també va informar als portaveus de l'obligat compliment de l'increment de l'IBI decidit pel govern central, que suma un 10% al 3,5% previst a les ordenances fiscals. Per tal de pal·liar l'efecte sobre el contribuent de la mesura, la Junta de Govern local ha aprovat l'ampliació dels terminis de pagament, que passen de dos a tres en el cas dels domiciliats i d'un a dos en el cas dels no domiciliats. 

Avançament del Ple per la vaga

Per últim, la Junta de Portaveus va acordar canviar la data de celebració del ple ordinari del mes de març, per coincidir amb la data de convocatòria de vaga general el proper dia 29 de març. Així, el ple s'avança un dia i se celebrarà el dimecres, dia 28 de març, a les 19.30 hores. Com és habitual, serà retransmès a través de Ripollet Ràdio i online.