Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'esplai L'Estel surt del Pacte pel Lleure tot i tenir més punts d'acord que fa quatre anys

Aquesta setmana, l'esplai L'Estel ha anunciat que, reunits en assemblea, han deciditi que tampoc formarà part del Pacte del Lleure pel període 2012-2016. Segons van explicar en roda de premsa Maria Aznar i Sergi Mompel, membres de l'entitat, el passat dilluns, 19 de març, "tot i tenir més punts en comú que fa quatre anys, hi ha apartats innegociables per les dues parts que ens separen". Aquests punts son la realització de l'esplai per setmanes i l'eliminació de les colònies i rutes.
Sergi Mompel va declarar que fer un esplai per setmanes "no ens permet assolir els objectius pedagògics" ja que "el constant entrar i sortir de nens trenca la rutina del grup". D'altra banda, respecte a les colònies, Maria Aznar va explicar que "aquest es un espai clau per treballar aspectes com ara l'autonomia, la confiança i reforçar la seva autoestima".

D'altra banda, els membres de l'esplai també van informar que tenen previst, en els propers dies, iniciar contactes i negociacions amb la Regidoria de Joventut per tal de demanar una escola per realitzar el seu casal i una subvenció econòmica. Sergi Mompel va declarar als mitjans que "no formar part del pacte ens ha implicat no rebre els 40.000 euros de subvenció ni comptar amb un espai més gran". Finalment, l'Esplai ha fet arribar una carta als membres del Pacte mostrant el seu desacord en "la decisió de crear un model únic de casal negant així als pares i mares la possibilitat d'escollir l'estil pedagògic que considerin més adient per als seus fills".

F.R.

Foto:
- Foto de grup de l'Esplai. (cedida per l'esplai l'Estel).
- Maria Aznar i Setgi Mompel, membres de l'Esplai L'Estel, durant la roda de premsa als mitjans.