Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació avança a l'Ajuntament de Ripollet més d'un milió d'euros del deute de la Generalitat

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va explicar el passat dimarts, 13 de març, als alcaldes del Vallès Occidental que a l'abril es lliuraran als ajuntaments els fons del Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local. En total, la comarca rebrà uns 170 milions d'euros, dels quals aproximadament 1,17 milions d'euros es destinaran a Ripollet.
L'alcalde, Juan Parralejo, que ha valorat positivament aquesta ajuda, ha destacat l'important paper de la Diputació en aquests moments de crisi. Tot i això, Parralejo ha qüestionat que "la Diputació està fent de banc i no sé si a la llarga això serà contraproduent". A més, els diners que rebrà Ripollet només serveixen per avançar un terç del deute de la Generalitat. En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que "això no és la solució, sinó que ens paguin tots els diners que ens deuen". Segons ha explicat el mateix alcalde, l'Ajuntament farà servir aquesta ajuda per amortitzar pòlisses de crèdit, com a aval per a pagar nòmines i proveïdors.

Durant l'acte, celebrat al Consell Comarcal del Vallès Occidental, el diputat per a la Cooperació Local, Joaquim Ferrer, també va informar de l'oferta del Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals 2012. Es tracta d'una publicació electrònica que recull l'oferta de recursos, tant de caràcter econòmic com tècnic, que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments de la província.

Foto: Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, i Pepita Pedraza, presidenta del Consell Comarcal (Cedida per la Diputació de Barcelona).

R.H.