Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola convoca una manifestació pel dret al treball

El proper 24 de març, a les 12 del migdia, es farà una concentració a la plaça de Pere Quart de Ripollet, convocada per l'Associació d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola. Els convocants volen animar a tots els ciutadans i ciutadanes del municipi, especialment aquells que es troben en atur o en situació de precarietat laboral, per lluitar pel dret al treball i en contra de l'atur i a la precarietat. A la mateixa hora, a Cerdanyola, els convocants es reuniran a la plaça d'Abat Oliva. Els manifestants faran un recorregut per cada una de les poblacions i després es trobaran als Quatre Cantons.
L'Associació d'Aturats de Ripollet va presentar els eixos de la concertació el passat dimecres, 14 de març, en roda de premsa, on va aprofitar per anunciar que a partir d'ara uneixen esforços amb el grup d'aturats de Cerdanyola i es constitueixen en una sola associació. A la trobada també hi van participar membres del moviment 15M de Cerdanyola i Acampada Ripollet i Cerdanyola. Segons van coincidir tots els representats, els uneixen les mateixes fites: lluitar contra l'atur.

Lluita local
Tot i que les principals reivindicacions del col·lectiu són la revocació de la reforma laboral, aconseguir més ajudes per les famílies en atur, repartir millor les hores de feina, eliminant les hores extres i ajudes en el transport, l'Associació d'Aturats també vol fer reivindicacions a nivell local. En aquests sentit, proposen que els ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet es replantegin la seva política de contractes externes, per donar més feina estable i demanar que es facin més polítiques d'ocupació.

F.R.