Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ICV-EUiA presenta una moció amb motiu del Dia Internacional de les Dones

El text reclama, entre d'altres acords, que no es reformi restrictivament la Llei de l'avortament i que es retiri la moratòria de la Llei de la Dependència. El text reinvidica "l'esperit primigeni del 8 de març i la memòria de totes les dones que d'una manera visible o invisible han contribuït a l'avenç dels drets que gaudeixen les dones".
Així, la moció demana exigir al Govern de l'Estat que no es modifiqui de manera restrictiva la Llei de l'avortament ni es retallin els drets laborals. També demana la retirada de la moratòria de la Llei de dependència i la reforma de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), així com les retallades en salut i educació.

Des de la coalició, reclamen que es recuperi el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d'Interior de la Generalitat, "com a instrument de lluita contra aquesta xacra, així com un treball clar i decisiu en els camps de l'educació, la prevenció i la intervenció". A nivell local, la moció insta al govern municipal a què reafirmi la seva voluntat per seguir mantenint i impulsant les polítiques d'equitat de gènere al municipi.

Finalment també demanen "recuperar les polítiques de recuperació de la memòria i la tasca del Memorial Democràtic en la recuperació de la memòria històrica de les dones que van lluitar per la llibertat i pels drets de les dones".

F.R.

Foto:
- Valentí Nieto, portaveu d'ICV-EUiA, al Ple Municipal.