Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les CAV aposten per la municipalització dels serveis públics privatitzats

Fruït de la Jornada sobre els serveis públics, que les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) van dur a terme el passat dissabte, 3 de març, a l'Auditori Municipal de Badia del Vallès, aquestes han programat un seguit d'accions per reclamar la gestió directa dels serveis. Així mateix han anunciat que editaran una publicació amb els continguts de la sessió.
La jornada monogràfica sobre els serveis públics va analitzar la situació als set municipis amb presència de les CAV: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Rubí. Representants de les diferents candidatures van exposar la relació de serveis en concessió a cada localitat i van arribar a la conclusió que "els governs municipals han renunciat a gestionar de manera directa els serveis en favor d'empreses privades que converteixen el servei en un negoci".

La segona part de la jornada es va centrar en el debat del model de gestió directa i els diferents arguments contraris a les externalitzacions o privatitzacions. Entre aquests arguments, les candidatures vallesanes destaquen que "suposa un encariment del servei o bé una disminució de la qualitat, que es generen pitjors condicions laborals i salarials per als treballadors i treballadores, i que disminueix la transparència de la gestió del personal i del propi servei". En definitiva, la privatització de serveis, segons les CAV, "no té cap avantatge per als usuaris i usuàries i, en canvi, encareixen i degraden el servei i precaritzen les condicions laborals".

Fotos de la jornada, facilitades pel COP-CpR.

R.H.