Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP-CpR veu perillar l'Oficina de Català de Ripollet

El Compromís per Ripollet ha criticat, en nota de premsa, la retallada del 50% que l'Ajuntament ha fet de la seva aportació al Consorci per a la Normalització Lingüística, la qual ha passat de 33.493 a 16.896 euros. Aquesta disminució, segons el grup de l'oposició, provocarà "una davallada molt important de la qualitat del servei, on l'oferta de cursos passarà a ser ridícula i totalment insuficient".
El regidor del COP-CpR, José María Osuna, qüestiona "com es deuen sentir els membres locals de CiU en saber que l'Ajuntament de Ripollet, on forma govern, és l'Ajuntament que més ha retallat en aquest servei de tota Catalunya". Segons manifesta el grup, els retalls que s'han fet en aquest servei a altres pobles estan entorn el 20%, lluny del 50% de Ripollet. Per al CpR, "ni tan sols els ajuntaments de caire més espanyolista, com el de Badalona o Castelldefels, governats pel PP, han gosat escurçar tant el pressupost en aquesta partida".

Osuna també assegura que a Ripollet, quant al coneixement i ús del català, "hi ha una mancança important i és inadmissible que el nostre govern ens prengui les poques eines que tenim per fer-hi front".

Jornada de les CAV sobre els serveis públics
EL proper dissabte, 3 de març, les CAV celebraran una jornada per debatre la situació actual dels serveis públics a la comarca. L'acte tindrà lloc a partir de les 9.30 h a l'Auditori Municipal de Badia del Vallès. Durant la jornada s'explicarà la situació dels serveis públics a diferents municipis del Vallès, així com diferents experiències municipals alternatives "que demostren que molts serveis municipals poden ser públics", segons ha explicat el COP-CpR en nota de premsa.

Per acabar, les CAV exposaran les seves pròpies propostes sobre el tema i crearan un mapa del Vallès Occidental per denunciar els serveis públics que han estat privatitzats, així com les propostes per recuperar-los.

Foto: José Mª Osuna, regidor del COP-CpR, al Ple Municipal.

R.H.