Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple Municipal: 23 de febrer L'Ajuntament reclamarà una indemnització econòmica a SERGESA

Dijous, 23 de febrer, es va celebrar una sessió ordinària del Ple Municipal, que va comptar amb set punts, entre els que destaca l'apartat de mocions, on es van presentar sis textos, dels que se'n van aprovar tres i una es va retirar. Les altres dues es van rebutjar. A la sessió també es van tractar dos punts sobre el litigi amb l'empresa SERGESA, responsable de la construcció del Centre Integral per a la Gent Gran i el nomenament dels representants al Consell Escolar Municipal. Finalment, es va donar llum verda a l'ordenança municipal de residus de construcció i demolició de Ripollet.


Tant el punt de nomenament dels representants al Consell Escolar com l'Ordenança Municipal de Residus de Construcció i Demolició es van aprovar per unanimitat de tots els grups.

Respecte al litigi amb SERGESA, el Ple va desestimar les al·legacions presentades per l'empresa per la rescissió del contracte, amb els vots favorables de tots els grups a excepció d'ICV-EUiA. D'altra banda, respecte a la indemnització econòmica que haurà de pagar l'empresa per no haver realitzat l'obra en el termini pactat tots els grups hi van votar a favor, a excepció també d'ICV-EUiA.

Mocions
Iniciativa per Catalunya -- EUiA va presentar dos textos a la sessió. En primer lloc per reclamar el deute a la Generalitat, que va ser aprovada amb els vots favorables de PSC, CpR i ICV-EUiA i l'abstenció del PP i CiU. El segon text va ser per rebutjar la pujada tarifaria de la ATM, que també va ser aprovada amb el vot favorable de PSC, CpR i ICV-EUiA, en contra de CiU i l'abstenció del PP.

Per la seva part el PP també va presentar dos mocions. Una, sobre la reducció econòmica en la contracta de neteja amb l'empresa URBASER. El text es va rebutjar amb els vots en contra de PSC i CiU, l'abstenció de CpR i ICV i a favor del PP. L'altre, per fer Ripollet com a zona única escolar. El text també es va rebutjar amb els vots en contra de ICV, CiU, CpR i PSC.

D'altra banda, el CpR va retirar el text que havien presentat sobre la pujada de l'IBI. Segons va explicar el seu portaveu, José Maria Osuna, durant el Ple, l'objectiu de retirar la moció és "consensuar un text al proper Ple més complert".

La darrera moció la van presentar de forma conjunta PSC i ICV-EUiA, rebutjant la reforma laboral. Després d'un intens debat, el text es va acceptar amb els vots favorables de PSC i ICV-EUiA, en contra de CiU i PP i l'abstenció del CpR.

F.R.

Foto:
- Sala de plens.
- Maria del Mar Viera, regidora d'Educació.
- Sala de plens.
- Jose Maria Osuna, del CpR.
- Víctor Diéguez, del PP.