Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat de Cultura dóna el tret de sortida al projecte d'art contemporani Art-Class

El Patronat Municipal de Cultura organitzarà durant el mes de març una exposició d'art contemporani Art-Class, a les dues sales d'exposicions del Centre Cultural. Es tracta d'una mostra produïda per l'Espai d'Art Contemporani Art Públic, col·lecció Biel Torrens, de Cornellà de Llobregat. L'originalitat d'aquest projecte recau precisament en què la mostra vol anar més enllà de la idea de fer una exposició d'art a la manera tradicional.
L'objectiu és que sigui el mateix públic qui faci la selecció de les obres que s'hi exhibiran. El resultat serà una exposició adaptada completament als interessos i inquietuds del públic i no tant a la selecció del col·leccionista. Per tal de dur a terme aquesta tria, el PMC té previst organitzar unes sessions de treball els dies 21, 23 i 28 de febrer i l'1 i el 6 de març en el Centre Cultural.
 
Aquestes sessions es dividiran en dos grups: un d'adults i un d'infants, i estaran conduïdes per un expert en el món de l'art. En el grup d'adults participaran un total d'11 persones: 4 dels tallers d'art del Centre Cultural; 5 alumnes de l'Aula d'Extensió Universitària; i 2 persones més a títol individual. El grup d'infants estarà format pels alumnes del taller infantil d'arts plàstiques també del Centre Cultural.

L'objectiu principal d'aquestes sessions és que els participants prenguin consciència de la pròpia capacitat d'expressar-se, que gaudeixin de les obres i puguin establir un diàleg partint de la mateixa experiència i estimulant l'interès per l'art com a mitjà d'expressió, joc, representació i experimentació. Entre les obres que es treballaran es troben Miró, Tàpies, Picasso; així com una col·lecció important de fotografia.

Es tracta de treballar al voltant d'obres i d'imatges i, a continuació, formalitzar idees i opinions fent ús de qualsevol llenguatge (escrit, gràfic, oral, etc.). Encara que l'art contemporani és el punt de partida, aquest projecte està obert a totes les àrees d'aprenentatge. El material que es reculli acompanyarà a l'exposició durant el mes de març a la sala 1 i a la sala d'art del Centre Cultural. La mostra s'inaugurarà el proper 12 de març.

F.R.