Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pont de connexió de la C-58 ja és propietat de la Generalitat de Catalunya

Des del passat 8 de febrer, la titularitat del pont sobre el riu Ripoll que enllaça l'autopista C-58 amb la carretera BV-1411 ha passat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquesta cessió ha estat un tràmit llarg i difícil, donat que la titularitat d'aquest vial era compartida entre el Consell Comarcal del Barcelonès, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Gestió de Residus de l'AMB. Anteriorment, el pont havia estat titularitat de l'extinta Corporació Metropolitana de Barcelona. La cessió d'ha realitzat un cop han finalitzat les obres d'arranjament del vial.
Des del primer moment, l'Ajuntament de Ripollet ha reclamat que el pont havia d'incorporar-se a la xarxa de carreteres que gestiona el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ja que aquest vial és un enllaç interurbà que serveix de connexió entre Ripollet, Montcada i Reixac i Cerdanyola amb l'autopista C-58.

La cessió del pont és conseqüència directa de la signatura d'un conveni entre la Generalitat de Catalunya, la Mancomunitat de Municipis de l'AMB, el Consell Comarcal del Barcelonès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest conveni preveia que, una vegada finalitzades les obres de reparació del pont, el Departament de Territori i Sostenibilitat passaria a fer-se càrrec tant de la titularitat com del manteniment del vial.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha agrait en nota de premsa "la bona predisposició per part dels Consells Comarcals del Vallès Occidental i del Barcelonès, que van redactar el projecte i es van fer càrrec de les obres de reparació del vial prèvies a què la Generalitat hagi assumit la titularitat del pont". També ha destacat "la bona feina feta per totes les persones de les administracions implicades que han participat en el procés per arribar a aquesta solució satisfactòria per tothom".

Foto arxiu: imatge del pont, abans de les obres d'arranjament.

R.H.