Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ICV-EUiA demanarà al Ple que exigeixi a la Generalitat el pagament dels deutes

El grup municipal d'ICV-EUiA ha comunicat que presentarà una moció al proper Ple ordinari, que es preveu celebrar el 23 de febrer, per exigir a la Generalitat el calendari pel pagament del deute i dels compromisos pendents amb els ajuntaments, així com la seva liquidació abans del 30 de març de 2012. Iniciativa assegura que aquest deute, que a Ripollet supera els 3,6 milions d'euros, és "una de les principals lloses que avui pesa sobre la precarietat de les finances locals".
El grup municipal recorda en aquesta moció la situació econòmica límit en la que es troben els ajuntaments, agreujada pel fet que els consistoris "ja fa molts anys que estan portant a terme competències que no els són pròpies i assumint el seu cost". Una situació a la que se suma "l'incompliment dels convenis amb els ens locals i la reducció unilateral de les aportacions del Govern de la Generalitat" en serveis com les escoles bressol o serveis socials.

Tot i l'acord per part de la Generalitat de fer públic un calendari de pagament, així com el compromís del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de crear una línia ICO per a les Comunitats Autònomes, aquests acords encara no s'han complert. És per això, segons afirma ICV-EUiA, que la formació ha decidit presentar aquesta moció.

Foto: sessió del Ple de gener.

R.H.