Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d'Atenció a la Dona atén 126 dones durant el 2011

Durant l'any 2011, un total de 126 dones van ser ateses al SIAD, el Servei d'Informació i Assessorament per a Dones. D'aquest nombre, gairebé un 30% presentaven situacions de violència, ja sigui física, psicològica, econòmica o sexual. De la resta, el 50% van tenir a veure amb divorcis, separacions i conflictes de parella, i la resta amb temes relacionats amb el món laboral i família. Les edats d'aquestes dones oscil·len entre els 20 i els 45 anys en més d'un 70%, i només 3 de cada 10 eren de nacionalitats diferents a l'espanyola. El Servei d'Informació i Assessorament per a Dones de Ripollet (SIAD) és un servei adreçat a totes les dones del municipi, posant especial atenció a aquelles que pateixen situacions de violència. El SIAD ofereix assessorament jurídic, acompanyament i seguiment del procés de cadascuna de les usuàries del servei i informació i orientació social sobre altres recursos existents, tant al municipi com externs, que puguin necessitar.

Totes les dones que arriben al SIAD reben una atenció personalitzada. En els casos en que presenten una situació de violència, se'ls proporciona informació sobre els recursos i serveis específics al municipi i sobre el conjunt de les actuacions que preveu la Llei de mesures integrals contra la violència de gènere. Igualment, s'ofereix un acompanyament i fer el seguiment del procés de cada dona que es requereixi, segons la complexitat de la seva realitat.

El SIAD depèn de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, de la qual també depèn el Punt d'Informació i Assessorament a Persones Estrangeres. Aquest fet permet també fer una especial atenció a les dones immigrades des d'una perspectiva multicultural, en el moment d'acollir les diferents situacions de vulnerabilitat en què poden trobar-se, tenint en compte la cultura i altres factors vinculats amb el país d'origen de què es tracti.

El SIAD està situat a l'oficina de la llei de barris, carrer Montcada, 77-79, a la illa interior del parc Rizal. Aquelles dones interessades es poden posar en contacte a través del telèfon 935046040, o enviant un correu electrònic a mdelgado@ripollet.cat. Cal demanar cita prèvia.

F.R.