Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 41 aturats per fer millores a la via pública

Ja s'han iniciat les primeres actuacions emmarcades en els Plans d'ocupació 2012, que portarà a terme el PMO i que donen feina a 41 aturats de Ripollet. La major part dels contractes s'han fet de 5 hores diàries, principalment a paletes, electricistes, fusters i administratius. Es tracta d'una vintena de treballs a la via pública i a equipaments, que es desenvoluparan fins el juny, en col·laboració amb la Brigada Municipal.
Del pressupost total dels plans d'ocupació, l'Ajuntament participarà amb prop de 250.000 euros per a contractes i 210.000 per a material. L'aportació de la Generalitat és d'uns 350.000 euros. La inversió més important és la destinada a la realització d'un aparcament públic gratuït a Can Mas, amb un cost de 242.288,20 euros. Aquesta obra consisteix en l'habilitació del terreny situat entre l'escola El Martinet i la comissaria dels Mossos d'Esquadra com a pàrquing públic d'ús lliure a cel obert. Aquest espai ja ve sent utilitzat per veïns de la zona, però no reuneix les condicions necessàries d'anivellament ni accés. L'actuació consistirà en rebaixar la forta pendent actual, l'obertura d'un accés nou i el reforçament de la il·luminació.

D'altra banda, es treballarà simultàniament en la construcció d'una aula de 100 m2, per a formació ocupacional, dins les instal·lacions del PMO, a Can Tiana. També s'ha previst habilitar un espai per arxiu a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, un magatzem al Mercat Municipal, l'adequació de les dependències de Protecció Civil i la realització de reparacions als locals de Serveis Socials del carrer de la Salut i del Casal d'Avis de Ripollet del carrer del Calvari. A més, es realitzaran diverses millores als locals de les associacions de veïns de Sant Andreu i Maragall.

Quant a la via pública, els treballadors contractats a través dels plans d'ocupació s'encarregaran del repintat de l'aparcament amb limitació horària de la rambla, repassar la senyalització de les rotondes, el carril bici, parades d'autobús, zones de càrrega i descàrrega i bancs de diferents punts del municipi.

Finalment, es faran diverses obres, com ara, l'ampliació de la vorera de la cantonada de Jacint Verdaguer amb Berguedà, fer noves illetes entre els carrers Maragall i Balmes, Afores amb la plaça Josep Maria Brull i Canigó amb Berguedà. Altres intervencions previstes són la reparació de l'asfalt dels aparcaments del parc de la Xemeneia i els pisos del sindicat, la pavimentació de la cruïlla d'Isabel la Católica amb Prim i l'arranjament del pati de l'església. A més, es farà una reordenació de la circulació, l'aparcament i la zona de vianants a la zona davant de la Casa Natura.