Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CpR critica les mesures econòmiques preses per la Generalitat

El Compromís per Ripollet ha manifestat el seu rebuig davant les mesures anunciades per la Generalitat de Catalunya per reduir el dèficit de l'administració pública, assegurant que "recauen exclusivament en els treballadors i treballadores". Des del CpR, creuen que aquestes mesures s'han d'adreçar als veritables responsables de la situació, "els poders polítics i econòmics" i defensen "l'austeritat i la racionalització de la despesa pública en aquelles activitats que no afectin els serveis a les persones, la cultura i la solidaritat".
Concretament, el COP-CpR rebutja la retallada de sous als funcionaris, l'augment del preu de la benzina, de l'aigua i del transport públic, de les taxes universitàries, així com la introducció del copagament sanitari. També reproven l'anunci de privatitzar empreses públiques, com ara Tabasa i Aigües del Ter-Llobregat i la venda de patrimoni públic. Unes mesures que, segons el grup, se sumaran a la paralització de projectes bàsics i necessaris als diferents pobles de Catalunya.

Pel que fa a Ripollet, el CpR veu com s'esvaeixen projectes com l'hospital Ernest Lluch, el soterrament de l'autopista, l'arranjament del riu Ripoll o la parada de tren a Ripollet, entre d'altres. A més, critica l'actitud del PSC de Ripollet, pel fet que hagin denunciat l'aturada de partides econòmiques per a l'hospital, ara que no governen a la Generalitat.

Foto: a primera fila, els regidors del COP-CpR, durant el Ple del passat 26 de gener.

R.H.