Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament formarà i donarà treball a 24 aturats per ampliar la Casa Natura i el Viver Municipal

El Patronat Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet iniciarà un nou taller ocupacional, integrat per 24 aturats amb dificultats d'insersió per la construcció dels annexos del Viver Municipal, la seva connexió amb la Casa Natura i els jardins de l'entorn. El taller formarà i donarà treball a futurs paletes, jardiners i electricistes. El de paleta va adreçat a majors de 45 anys i extracomunitaris, el d'electricitat a aturats de llarga durada i el de jardineria a dones majors de 25 anys i aturats de llarga durada. A més de la formació específica, rebran orientació laboral i se'ls ajudarà a trobar feina. Els alumnes també rebran suport complementari d'alfabetització, d'informàtica, matemàtiques, llengua, sensibilització ambiental i dibuix tècnic.

L'obra consistirà en la construcció de tres edificis de planta baixa comunicats amb una passarel·la i un porxo de fusta i una zona ajardinada a la zona del viver. En el primer edifici, de 70 m2, s’hi ubicaran les oficines i els lavabos. Un segon edifici, també de 70 m2, es destinarà a aula polivalent per a reunions, xerrades i exposicions que es programin a la Casa Natura. El darrer edifici, de 125 m2, serà per a magatzem del viver i vestuaris del personal.
El alumnes del taller també construiran la connexió del viver amb la Casa Natura i la zona d’aparcaments. La resta de la superfície s’ajardinarà amb plantes autòctones procedents del mateix viver. També es preveu col·locar-hi un hivernacle. D'aquesta manera es pretén que el viver sigui un centre de jardineria, que proveeixi de plantes al parc dels Pinetons i altres zones verdes del municipi, a l’hora que pugui emmagatzemar les compres i fer la distribució de les plantes.