Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet manté viva la tradició dels Tres Tombs

El bon temps i la participació, tant de públic com de carros i cavalls, han fet que la 119a edició del Sant Antoni Abat a Ripollet, celebrada el passat diumenge, 22 de gener, torni a ser un èxit. Enguany, la festa, declarada d'interés turístic, ha comptat amb la participació de més de 200 cavalls, carros i carrosses, tant de Ripollet com d'arreu de Catalunya. El banderer d'enguany, Rafael Pérez, acompanyat per molts dels que han ocupat aquest càrrec en els darrers anys van realitzar, per primera vegada, una ofrena floral al monument dels Tres Tombs.
La celebració va començar ben d'hora, a les 7 del matí amb la diana de traginers i una hora més tard l'esmorzar al recinte firal. Com marca la tradició, durant el matí es va fer la missa solemne, la benedicció dels animals, el repartiment de coca i mistela i finalment, els Tres Tombs. La passada va estar encapçalada pel banderer, Rafael Pérez, acompanyat pels seus fills Paula i Marc, seguits del carruatge de la Comissió amb la figura del Sant Antoni Abat. La música la van tornar a posar les bandes de "La Popular Sansense" i "El triangle de Sants".

A la tarda, es va celebrar el tradicional concert de Sant Antoni Abat al Pavelló, amb la Internacional Cobla-Orquestra Montgrins i amb l'actuació sorpresa del televisiu grup de Fitkit del Bunkay. Tot seguit es va fer el nomenament dels Traginers d'Honor 2012, que enguany han estat Simeó Sendra Piñol, fundador de la Federació Catalana dels Tres Tombs; i els socis Francesc Pañella Bayó i Josep Grau Arnau. Durant la vetllada el banderer d'enguany, Rafael Pérez, que va obrir el ball, va donar el relleu a Nicolau Bertrán Vila, que serà el banderer de 2013.

A més, ciutadans i visitants van poder gaudir durant tot el cap de setmana del tercer Mercat de Sant Antoni, que es va instal·lar a la plaça de Pere Quart, i del Menú del traginer, que diumenge oferien alguns restaurants de Ripollet.

R.H.