Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP acusa al govern de fer un pressupost injust pels ciutadans

El Compromís per Ripollet ha manifestat públicament el seu rebuig al pressupost pel 2012, aprovat al darrer Ple Municipal. Segons el grup de l'oposició, l'Ajuntament, després de fer "una acció política fonamentada en els ingressos que obtenien bàsicament del sector de la construcció", ara augmentarà les taxes pels serveis que presta i "tornaran a pagar més els que menys tenen".
Segons Antoni Pijuan, regidor del COP-CpR, "hi ha una davallada important en el pressupost que fa referència als aspectes socials". En aquest sentit, el grup de l'oposició acusa el govern "d'amagar les xifres reals amb un ball de números que no respon a la realitat". Segons dades facilitades pel CpR en roda de premsa, el passat dilluns, 16 de gener, l'augment en un 9% (45.000 euros) del contracte de l'empresa que gestiona els Serveis de Dependència correspon a la previsió d'ingressos gràcies a la Tarifació Social (105.000 euros).

El COP també ha criticat que no s'hagi retallat més en determinats serveis, com ara el cotxe oficial, el xofer o el butlletí i que s'hagi reduït la plantilla de l'Ajuntament i creat "dos sous nous a mitja jornada destinats a complaure als socis de govern, CiU". En aquest sentit, José María Osuna, regidor del COP, va remarcar que, tot i valorar positivament l'esforç per crear plans d'ocupació "s'estiguin destruint llocs de treball de qualitat". Finalment, Pijuan va lamentar que "l'Ajuntament continua sent incapaç de generar recursos per invertir" i que "cal decidir de manera participativa parts del pressupost".

F.R.

Foto:
- D'esquerra a dreta: José María Osuna i Antoni Pijuan.