Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el termini per a escollir els representants de la Comissió de la Festa Major

El Patronat Municipal de Cultura ha obert la convocatòria d'eleccions per a escollir els membres que hauran de formar la nova Comissió de la Festa Major de Ripollet. D'acord amb el que s'estableix a la normativa vigent, una vegada constituït el nou govern municipal i format el Consell d'Administració del Patronat, cal convocar eleccions per tal d'escollir els representants que formaran la Comissió durant els propers 4 anys.
El termini d'eleccions serà del 12 de gener al 3 de febrer. Els candidats hauran de presentar una instància al registre del Patronat Municipal de Cultura (Centre Cultural, rbla. Sant Jordi 2-4), en horari de registre. Els membres de les entitats culturals, juvenils, veïnals i esportives de Ripollet degudament inscrites hauran d'estar prèviament autoritzats per l'entitat o associació que representen.

Les eleccions es duran a terme el proper 6 de febrer, al Centre Cultural. A les 19.30 hores tindrà lloc un acte públic on es proclamaran les candidatures, i de les 20 a les 21 hores es procedirà a les votacions. A cada entitat li correspondrà un vot.

Pel que fa als representants a títol individual, pot presentar-se qualsevol veí o veïna de Ripollet major de 18 anys. Els candidats hauran de presentar un escrit al registre del PMC en el qual haurà de constar la motivació per la qual es presenta i perquè considera adient la seva participació en la Comissió. El Consell d'Administració escollirà dos representants entre tots els candidats.

Per més informació es pot consultar la normativa i el reglament d'elecció de la Comissió de la Festa Major al web municipal: www.ripollet.cat.

La comissió
La Comissió de la Festa Major és l'òrgan d'assessorament, coordinació, debat i consulta, sense personalitat jurídica pròpia, que treballa per elaborar el programa d'activitats de la Festa Major. La Comissió va néixer fa uns anys amb l'objectiu d'afavorir la participació ciutadana. La valoració durant aquest temps ha estat molt positiva; tant és així que s'ha consolidat un model propi de Festa Major on la participació de les entitats locals ciutadanes és un dels pilars fonamentals.

La Comissió de la Festa Major de Ripollet està formada per dos representants dels partits polítics municipals, designats pel Consell d'Administració del PMC; quatre representants de les entitats culturals; un representant de les entitats juvenils; un representant de les associacions de veïns; un representant de les entitats esportives; i dues persones a títol individual. La Comissió està presidida per la Presidenta-Delegada del PMC, Rosa M. Martin, i també hi participen diversos representants i treballadors de l'àrea de Cultura, de Joventut i del Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament.

F.R.

Foto:
- Pregó de la Festa Major de 2011.