Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1 de desembre: Dia mundial de la lluita contra la SIDA

Amb l'eslògan 'Prou riscos, el teu futur no és un joc', la Regidoria de Joventut ha organitzat un any més la campanya de prevenció de la sida, destinada principalment al públic jove però que, en definitiva, arriba a tota la ciutadania. Aquesta campanya estarà formada per un conjunt d'activitats durant la setmana prèvia i la mateixa setmana de l'1 de desembre, dia en que es commemora el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA.
Els actes programats són els següents:
  • Durant el curs escolar es faran sessions de prevenció als instituts de Ripollet a càrrec del personal sanitari de l'ASSIR, del CAP II.
  • Del 28 de novembre al 12 de desembre, als instituts de Ripollet: Exposició del llaç gegant que simbolitza el dia de la lluita contra la sida i el Joc de trivial.

D'altra banda, l'1 de desembre, a les 18 hores, al KFTÍ Can Mas, i el dia 2 de desembre, a les 18 hores, al Casal de Joves, hi haurà un estand informatiu i activitats de dinamització. A més, recordar que tant des del Punt d'Informació Juvenil com des dels punts d'informació als instituts es pot realitzar qualsevol consulta sobre el VIH durant la resta d'any.

L'objectiu d'aquesta campanya és canviar les conductes La sexualitat, l'afectivitat, l'amor... són temes que preocupen molt als joves. Les relacions sexuals son un aspecte rellevant a les seves vides i que, socialment, té importància. Aquesta pressió social fa que, moltes vegades, els joves mantinguin relacions sexuals promiscues, sense protecció, sense cap mena de consciència del risc.

Per això, des de la Regidoria de Joventut l'objectiu és construir canvis de conducta, de comportament potenciant la prevenció. Així, el preservatiu és el mètode de prevenció més fiable per evitar contagis de malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. Per això, la regidoria de Joventut ofereix als joves de Ripollet la possibilitat d'informar-se i assessorar-se amb els recursos de la campanya.

F.R.